Glas Javnosti

LAVROV UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA POVODOM SMRTI LAZANSKOG: 'Izgubili smo iskrenog prijatelja'!

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov uputio je šefu srpske diplomatije Nikoli Selakoviću saučešće povodom smrti ambasadora Srbije u Moskvu Miroslava Lazanskog.

- Duboko smo šokirani zbog vesti o preranoj smrti ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog. Dugo godina smo poznavali Miroslava kao sjajnog novinara i publicistu, velikog poznavaoca geopolitičkih i vojnih aspekata situacije na Balkanu i u svetu - navodi se u telegramu saučešća Lavrova.

On je naveo da je Lazanski bio iskreno posvećen svojoj zemlji i poslu, i polazeći od tih stavova, pristupio je i obavezama na funkciji ambasadora Srbije u Moskvi i uložio svoju dušu u razvoj odnosa između dve zemlje.

- Izgubili smo druga i istinskog pristalicu jačanja rusko-srpskog bratstva. Baš takvog ćemo pamtiti Miroslava Lazanskog - napisao je Lavrov.

 
- Molim Vas da primite moje najdublje saučešće zbog ovog nenadoknadivog gubitka, kao i da prenesete reči saosećanja rodbili i najbližima Miroslava Lazanskog - dodaje se u telegramu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR