Glas Javnosti

KURTI PISAO IGUMANU SAVI JANJIĆU: 'Želim da POSETIM DEČANE'! (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Ima li licemerstvu Prištine kraja? Premijer lažne države Kosova Aljbin Kurti uputio je nedavno pismo igumanu manastira Visoki Dečani, ocu Savi Janjiću, u kojem mu je predočio posvećenost "kosovske vlade u zaštiti kosovskog nasleđa" svih zajednica na Kosovu i Metohiji

Kurti se u tom pismu obavezao da će "vlada kojom rukovodi" zaštititi pravoslavne crkve na KiM, a istovremeno je izrazio želju da poseti manastir Visoki Dečani, ali nije još dobio odgovor.

O tom pismu informaciju je pružio ministar kulture lažne države Hajrula Čeku koji je pismo objavio na društvenim mrežama.

- Naša vlada je zainteresovana za zaštitu celokupne kulturne baštine Kosova. Kulturna raznolikost naše zemlja najsnažnija je garancija trajnog mira. Kao premijer Kosova, pobrinuću se za sve naše monumente, posebno za pravoslavne crkve i manastire. Sva imovina bogatog kulturnog nasleđa Kosova bez izuzetka je izvor ponosa, identiteta i obrazovanja za našu zemlju i našu državu - napisao je Kurti.

Premijer lažne države je istakao da su "kosovske institucije do sada preduzele brojne akcije kako bi se zaštitila prava nevećinskih zajednica".

- Želimo da nastavimo sa dobrim radom kako bi svi naši građani mogli nesmetano da koriste našu kulturnu baštinu sa univerzalnim vrednostima - poručio je Kurti.

Na kraju svog pisma izrazio je uverenje da se samo "direktnom i iskrenom komunikacijom mogu ukloniti predrasude, nesporazumi i rešiti uobičajni izazovi"

(Gčas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR