Glas Javnosti

GLAS SAZNAJE! ČISTKA MEĐU NAPREDNJACIMA: Ministarka za državnu upravu Marija Obradović ostaje bez fotelje?!

Politika
Autor: Glas javnosti

Gradski odbor Srpske napredne stranke iz Sombora traži smenu Marije Obradović, ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu, nezvanično saznaje Glas javnosti

Prema našim saznanjima nakon Nebojše Stefanovića, koji je aktuelni ministar odbrane, i čije ime se dovodi u vezu sa "krupnim" aferama, neizvestan je opstanak jedne od njegovih najbližih saradnica Marije Obradović koja je u drugoj Vladi Ane Brnabić došla na mesto sadašnjeg ministra obrazovanja Branka Ružića.

Kako Glas saznaje danas u 15 časova počela je sednica Gradskog odbora SNS Sombor, a u 25 minutu izglasan je zahtev za smenu ministarke Marije Obradović.

Kako podsećaju pojedini izvori bliski naprednjacima, i prema pisanju medija za ime ministarke Obradović vezuje se "afera Gakovo". Okosnicu tog slučaja čine tvrdnje da ona uzgaja svinje u zadruzi osnovanoj zajedno sa mrežom osoba povezanih sa SNS, i to u poljoprivrednom gigantu čiji je vlasnik navodno nekada bio čovek koji se povezuje sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

Prema nezvaničnim informacijama pojedini kadrovi iz samog vrha SNS-a ne mogu da oproste Mariji Obradović to što je osoba od najvećeg poverenja Nebojše Stefanovića, "kojem je ostala odana još od vremena kada je bio predsednik Narodne skupštine".

U zvaničnoj biografiji ministarke navodi se da je osnovno obrazovanje stekla u rodnom Kraljevu, nakon čega je završila Pedagošku akademiju u Kruševcu i Učiteljski fakultet u Beogradu. Takođe, Obradović je bila polaznik Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova.

Prve novinarske korake Obradovićeva je napravila na Radio-televiziji Kruševac još 1991. godine, gde se zadržala naredne tri godine. Od 1994, karijeru nastavlja u “Ibarskim novostima” i RTV Kraljevu, gde je vodila informativnu emisiju “Danas”. Ubrzo nakon osnivanja Srpske napredne stranke 2008. godine, Obradović postaje deo Informativne službe SNS, a po osvajanju vlasti 2012. godine postaje članica Programskog odbora Radio televizije Srbije.

Iste godine kad postaje član Programskog odbora RTS, postaje i poslanica u Skupštini Srbije, a u tom periodu postaje članica Odbora za spoljne poslove i Odbora za kulturu i informisanje. Takođe, u periodu od 2012. do 2014. godine, Obradović postaje članica i Delegacije u Interparlamentarnoj uniji, a 2013, na njen predlog, osniva se Ženska parlamentarna mreža, čiji je ona koordinator.

U biografiji se navodi da je u drugom poslaničkom mandatu od 2014. do 2016. godine bila je predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, članica Odbora za spoljne poslove, članica Odbora za evropske integracije, članica Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i ponovo koordinatorka Ženske parlamentarne mreže.

Danas je takođe opštinski odbor SNS u Rakovici, nakon održanog sastanka, jednoglasno izglasao predlog za smenu predsednika Gradskog odbora naprednjaka Nebojše Stefanovića i kompletnog rukovodstva Gradskog odbora SNS Beograd, saopštio je OO SNS Rakovica. To je prvi beogradski odbor SNS-a koji je izglasao nepoverenje Nebojši Stefanoviću, a ono što je zanimljivo jeste da je prvi čovek Rakovice, i rakovičkih naprednjaka, Milosav Miličković, bivši državni sekretar u vreme mandata Nebojše Stefanovića u MUP-u.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR