Glas Javnosti

EDI RAMA PORUČIO: Albanski ekstremisti ovo ne vole, želim da uklonim granicu i sa Srbijom

Politika
Autor: Glas javnosti

Edi Rama, albanski premijer, istakao je da je bio “vrlo jasan i da regionalni Šengen postavlja četiri uslova Evropske unije”.

Rama je naveo da je prvi uslov sloboda kretanja.

-Želimo da uklonimo granicu i sa Srbijom, i albanski ekstremisti ovo ne vole. Cilj im je da danas budu taoci kandži prošlosti, istako je Rama.

Reagujući na izjavu ministra odbrane Aleksandra Vulina o velikoj Albaniji, Rama je rekao je da postoji jednostavna istina koja se ne može promeniti - da je srpska vojska napala Kosovo, a ne obrnuto, prenosi Kosovo onlajn pisanje prištinskog portala Reporteri.

-Oni ne mogu da promene jednostavnu činjenicu, Kosovo nije napalo Srbiju. Nisu kosovski tenkovi otvorili put vojsci za etničko čišćenje. To su bili vojnici Slobodana Miloševića. Redovna vojska koja se koristi za silovanje i etničko čišćenje. Oslobodioci su na Kosovu, zločinci tog rata su ispod, a neki i iznad i neki drugi u Beogradu“, rekao je Rama.

Dodao je da su oslobodioci očigledno bili na Kosovu, dok su, kako tvrdi, zločinci još uvek u Srbiji.

Dodao je da je "dobra stvar što ga albanski ekstremisti u Prištini optužuju da radi za veliku Jugoslaviju, dok oni u Srbiji da radi za veliku Albaniju".

Rama je izjavio da se "gadio juče kada je shvatio da izjava ovog gospodina (Vulina) nije mim (meme) i da ne postoji mogućnost da je izjava člana vlade 2020. godine tako mračna.

-Shvatio sam da ipak nije mim, rekao je Rama i dodao da predsednik Srbije treba da pruži pojašnjenja po ovom pitanju, rekao je Rama.

 (Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR