Glas Javnosti

ČOVIĆ: Kurtiju leđa čuvaju pojedini međunarodni subjekti

Politika
Autor: Glas javnosti

Bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je da Aljbin Kurti nije razmišljao o posledicama kada okrivljuje Srbiju da je kriva za incidente u Zubinom Potoku i Jarinju.

On ističe da je ponašanje Prištine predvidljivo i da ima uvek isti obrazac ponašanja.

Kad god dođu do elemenata koje moraju da sprovedu u sporazumu, a tako je od 2001. godine i prvog sporazuma potpisanog sa Hekerupom – naprave incidentnu situaciju, ističe Čović.

A tad se cela međunarodna zajednica okrene ka rešavanju incidentne situacije ne sagledavajući uzroke, a onda iz svega toga slede saopštenja po sistemu molimo obe strane da se uzdrže, što je „nedopustivo i licemerno“.

Čović smatra i da je Kurti čovek konflikta a ne dijaloga pa čak i da je u konfliktu sa Tiranom. Po njegovom mišljenju problem sa tablicama je samo način da se uvuče ROSU na sever Kosova i Metohije i zauzme „određene interesantne logističke položaje“ i izbegne formiranje ZSO.

Ukoliko su sve strane, uključujući i međunarodnu zajednicu, opredeljene za mir i stabilnost regiona, onda bi trebalo sve resetovati na prvobitno stanje i nastaviti dijalog i razgovore, ističe Čović.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR