Glas Javnosti

ČEDA OTKRIO SADRŽAJ papira koji je potpisao sa MILOŠEVIĆEM: Nije mu garantovano da NEĆE BITI ISPORUČEN HAGU!

Politika
Autor: Glas javnosti

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović otkrio je u Jutarnjem programu TV Prve šta je pisalo na papiru koji su tokom hapšenja bivšeg predsednik SRJ Slobodana Miloševića, njih dvojica potpisali, a koji se odnosio na garancije koje su bivšem predsedniku pružene.

Jovanović ističe da tim papirom nije garantovano da neće biti isporučen Haškom tribunalu, demantovajući ranije navode advokata Slobodana Miloševića Tome File.

– Ko ga je prevario? Kakvoj prevari? Pa nije postojala ta garancija. Da li ste videli na šta sam stavio pečat? Neću o tome da razgovaram. Onda nemojte da pričate – odgovorio je Jovanović na pitanje o navodima File i dodao:

– Jeste pročitali? Ne, pisalo je da se hapsi po zahtevu tužilaštva, navedno krivično delo i da će biti sproveden u Centralni zatvor i da se ne hapsi po nalogu druge zemlje. Eto, to je pisalo i da neće biti isporučen sudu neke druge zemlje.

A na konstataciju voditeljke da je Milošević izručen Haškom tribunalu, Jovanović navodi da se na tom papiru gde su navedene garancije ne pominje taj međunarodni sud.

Na navode Zorana Ostojića u jednoj televizijskoj emisiji da je Jovanović spasao život Slobodana Miloševića jer je jedan čovek iz Socijalističke partije Srbije (SPS) hteo da ga ubije i da je ta osoba aktivna politički i danas, lider LDP je odgovorio da zna ko je taj čovek.

– Šta očekujete da ja kažem? Želeli su svi mrtvog Miloševića koji će sutra biti argument u njihovom ratu sa nama. Da, znam ko je taj čovek – rekao je Jovanović.

– Mi jesmo opterećeni Miloševićevom sudbinom, ali makar nije bilo one tragedije po kojoj smo tako prepoznatljivi. Nismo hvatali jedni druge za vratove i lomili kičmu – kaže Jovanović i dodaje:

– Ja sam Miloševiću predložio da napravimo dokument kojim će se njemu pružiti garancije, nikada ne bih bio lažov, nisam ga lagao. Ni on, ni ja nismo imao tu dilemu kako će se to završiti.

Govoreći o Miloševiću, Jovanović navodi da ga bivši predsednik SRJ nikada nije napao. Lider LDP navodi i da je njemu lično uvredljivo da neko sudi da je Milošević “tamo neki pajac kog je on prevario” ili da ga je kao “džeparoša sa ulice odveo u zatvor”.

Jovanović ističe da je Milošević jedna od živih slika, kako kaže, krvi i mesa naše tragedije.

Da li je Marija Milošević pokušala da ga ubije?

Miloševićev advokat, Toma Fila, rekao je ranije da nije tačno da je ćerka bivšeg predsednika SRJ, Marija, htela da ubije Čedu Jovanovića napolju, već unutar Vile Mir. Jovanović kaže da to uopšte nije važno.

– Ona je bila devojka tada. To su nenormalne okolnosti, šta ja o tome ima da pričam, kako da billo ko ostane normalan u takvoj situaciji – rekao je Jovanović i dodao da je Marija tokom hapšenja njenog oca bila “potpuno razbijena”.

– Važno je da je Milošević pomogao i da je sprečeno krvoproliće – naveo je lider LDP-a i dodao da je Miloševiću rekao da duguje Srbiji taj miran kraj.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR