Glas Javnosti

BAHAĆENJE MINISTARA SE NASTAVLJA: Sin Ivice TONČEVA parkirao na đačkom pešačkom!?

Politika
Autor: Glas javnosti

Skupoceni "Audi A8" koji pripada funkcioneru SPS-a Novici Tončevu, ministru zaduženom za razvoj nerazvijenih opština, viđen je u momentu kada je parkiran na pešačkom prelazu ispred osnovne škole u Surdulici, zbog čega se tvrdi da je ugrozio bezbednost dece, prenosi Objektiv.

Automobil Novice Tončeva navodno je vozio njegov sin Stanislav, međutim, ministar kategorički negira da je bilo ko od članova njegove porodice bio za volanom u trenutku kada je auto zatečen na parkingu, prenosi Objektiv.

 Na pitanje kakvu će kaznu dobiti njegov sin za ovaj prekršaj, Novica Tončev je odbrusio:

– Ja mislim da je najbolje da ga streljamo! Evo, ja vam kažem da je najbolje da to uradimo. Ja imam dva sina, ne znam na koga mislite. Stanislav ima svog vozača i sigurno se on nije parkirao. Moj sin je zaposlen u firmi „Tončev gradnja”. Moja oba sina su završila fakultete. Stanislav je diplomirani arhitekta, a mlađi Vladislav je građevinski inženjer, i Lidija Tončev je građevinski inženjer. Ja sam građevinski inženjer. Svi radimo u firmi „Tončev gradnja”. Nijedan sin ne radi u društvenom preduzeću. Moj sin ima službeni auto, ima vozača koji ga vozi. Ako se vozač nepropisno parkirao, postoji policija, postoje slike, a kaznićemo ga i mi u firmi – izjavio je Tončev za Objektiv.

Foto: Youtube/ PrintscreenMinistar je potom upitan na koji način planira da kazni privatnog vozača svog sina, ukoliko se dokaže da je kriv.

– Pa videćemo šta je bilo. Ako se pogrešno parkirao, platiće kaznu, a biće kažnjen i odbijanjem od plate i ukorom. Mi ne znamo gde je to bilo. Pa ja sam napravio taj prelaz i išao u tu školu.

Novica Tončev nije želeo da da odgovor na pitanje koliko košta njegov Audi A8.

– Ne znam koliko košta! A što je problem da firma koja zapošljava 150 radnika, koja radi 32 godine, koja je radila hiljade poslova u Srbiji, ima auto? Odakle auto ovim novim funkcionerima sada? Oni voze službena vozila. Ja sam jedini ministar koji živi u Surdulici. Što ne napišete da sam jedini ministar koji vozi svoj auto? - ljutito je reagovao Tončev.

Na pitanje koliko automobila ima, Tončev tvrdi da su to automobili u vlasništvu firme.

– Ja nemam nijedan svoj! Ima firma.

Na konstataciju da se za to u narodu kaže "nije šija, nego vrat", ministar je odgovorio:

– To nije isto. Fizička imovina je jedno, a firma drugo. Da biste nešto prebacili na svoje ime, morate da platite porez, da imate poreklo para i platite sve.

 

A zatim je ponosno dodao da ima dokaze o poreklu imovine.

– Normalno je da imam sve. Pogledajte koliko sam prijavio agenciji i koliko sam zaradio za 32 godine rada. Iako sam ministar, dolazim u Beograd na sednice, imam svoju kancelariju. Moja firma od 1988. ima kancelarije u Beogradu, Nišu i Surdulici – izdeklamovao je ministar.

Kako tvrdi, nakon što mu je neko opljačkao automobil, vraćeno mu je 5.000 evra.

– Što nije normalno da nosim 5.000 evra sa sobom? Ja nosim toliko sa sobom 25 godina. Uvek, pošto imam radnike na terenu. Dođem u Beograd i sedim četiri dana. Treba za ne daj bože, da se neki radnik plati. Imam stan u Beogradu, u svom stanu spavam – zaklju;io je Tončev.

(Glas javnosti/ Objektiv)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR