Glas Javnosti

AMFILOHIJE OSTAVIO TESTAMENT, ALI IMAO JE JEDAN ZAHTEV: Poslednja volja mora da bude pročitana isključivo u prisustvu vladike Joanikija!

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Mitropolit Amfilohije koji se nedavno upokojio, ostavio je testament, a prema njegovoj želji biće otvoren isključivo u prisustvu Vladike Joanikija

- Nedavno preminuli mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ostavio je pisanu oporuku koja će biti pročitana u prisustvu vladike zahumsko-hercegovačkog Joanikija, koji je trenutno u samoizolaciji zbog korona virusa - rekao je advokat SPC Dalibor Kavarić.

Kavarić je rekao da će oporuka biti pročitana u prisustvu vladike Joanikija, koji je i administrator MCP, da se, kako kaže, ne bi dogodilo da neki neozbiljni pojedinac ili mediji dovedu u pitanje verodostojnost ili autentičnost poslednje volje crnogorskog mitropolita.

Ističe da zato mora da sačeka ozdravljenje vladike Joanikija, kako bi u njegovom prisustvu i sa njegovim blagoslovom mitropolitova oporuka bila predstavljena javnosti.

Mitropolit crnogorsko-primorski umro je 30. oktobra, a Kavarić kaže da napisana poruka Amfilohija kod njega.

- Kako se radi o veoma ozbiljnim zaveštajnim činjenicama i nalozima, sa dugoročnim posledicama, kao i s obzirom na to da se od pojedinih 'neimenovanih izvora' i 'pouzdanih saradnika' nekih medija, dovodi u pitanje da li je oporuku svojeručno nesporno napisao mitropolit Amfilohije zaista testament ili samo neko neobavezujuće pismo ili nalog, kao i i zbog ozbiljnosti i otklanjanja svake sumnje u ispisane činjenice i naloge koje treba saopštiti, sačekaću ozdravljenje vladike Joanikija - rekao je Kavarić.

Dodao je, navodi se, da je na osnovu njegovog „dosadašnjeg znanja i iskustva, bez ikakve sumnje, sve što je napisano u dokumentu, apsolutno jasno, ozbiljno i obavezujuće, naravno za one koji žele da ispoštuju poslednju volju vladike".

- Za one koji je ne poštuju i ne žele da je poslušaju, nema prinudnog mehanizma kojim bi ih mogao prinuditi na poštovanje i ispunjenje zaveštanja - jasan je Kavarić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR