Glas Javnosti

NE OSLANJAJTE SE NA UPUTSTVO: Ove TRI STVARI nemojte NIKADA prati u VEŠ MAŠINI

Moda
Autor: Glas javnosti

Iako nove veš mašine imaju i posebne programe za pojedine vrste specijalno osetljivog veša često nije dobro osloniti se samo na to. Tako pored vunene garderobe, postoje još neke stvari koje ne smete prati u mašini.

Iako je mašinsko pranje mnogo jednostavnije i bolje od ručnog, stvari kao što su kravate, odela i kupaći kostimi mogu biti uništeni ako završe u mašini.

Kravate

Kravata, omiljeni muški poslovni aksesoar, najčešće je izrađena od svile, a pranjem u mašini može se uništiti njena unutrašnja struktura, kao i oblik.

Foto: Pixabay

Stoga, nežno ručno pranje ili hemijsko čišćenje predstavljaju jedina rešenja kada su u pitanju kravate.

Odela

Odela takođe ne smeju da se peru u mašini za veš, bez obzira na to što su napravljena od pamuka, poliestera ili nekog drugog materijala koji se bez problema inače pere u veš mašini.

Foto: Pixabay

Razlog toga je što će sako ili pantalone oprane u mašini izgubiti čvrstinu i pravilan oblik, pa je za njih predviđeno samo hemijsko čišćenje.

Kupaći kostimi

Iako su kupaći kostimi napravljeni kao odevni predmeti za vodu, u mašini za veš se mogu i te kako oštetiti zvog centrifuge i načina pranja.

Foto: Pixabay

Pored toga, većina ženskih kupažih kostima sadrži razne ukrase, printove, perlice, žice i slično, a pranjem u mašini mogu se desiti ozbiljna oštećenja.

Ako želite da vam kupaći što duže traje, perite ga na ruke

 (Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR