Glas Javnosti

Lažirao smrt da ne bi plaćao alimentaciju

Svet
Autor: Glas javnosti

Muškarac iz Kentakija priznao je da je lažirao sopstvenu smrt kako bi izbegao da svojoj bivšoj ženi plati preko 100.000 dolara zaostale alimentacije za decu, prema sporazumu o priznanju krivice podnetom na saveznom sudu krajem prošlog meseca.

Džesi E. Kif (39), izjasnio se krivim po jednoj tački za tešku krađu identiteta i jednu tačku za kompjutersku prevaru u američkom Okružnom sudu za istočni okrug Kentakija 29. marta.

Prema sporazumu o priznanju krivice, Kif je pristupio sistemu registra smrti na Havajima januara 2023. koristeći podatke o lekaru koji živi u drugoj državi i napravio izveštaj o sopstvenoj smrti, što je dovelo do toga da se vodi kao preminuo u mnogim vladinim bazama podataka, prenosi En-Bi-Si njuz.


"Optuženi se takođe infiltrirao u sisteme registra smrti drugih država koristeći akreditive koje je ukrao od drugih stvarnih ljudi. Lažirao je sopstvenu smrt, delimično, kako bi izbegao svoje neizmirene obaveze izdržavanja dece prema bivšoj supruzi", navodi se u sporazumu o priznanju krivice.

Kifovi zločini rezultirali su procenjenom štetom od više od 195.000 dolara, uključujući više od 79.000 dolara gubitaka za vladine i korporativne mreže i više od 116.000 dolara gubitka za njegovu bivšu suprugu. On je pristao da isplati restituciju svim oštećenim stranama, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice.

Savezna velika porota je prvobitno optužila Kifa u novembru 2023. po pet tačaka za kompjutersku prevaru i tri tačke za tešku krađu identiteta, navodi se u saopštenju.


Optužen je za nezakonit pristup zvaničnim veb stranicama Arizone, Havaja i Vermonta, kao i preduzećima GuestTek Interactive Entertainment Ltd. i Milestone Inc. Kif je takođe optužen po dve tačke da je davao lažne izjave o prijavama u vezi sa federalno osiguranim finansijskim institucijama za navodno otvaranje dva kreditna računa 2020. i 2023. sa lažnim brojem socijalnog osiguranja, navodi se u optužnici.

Za prvobitne optužbe predviđena je zatvorska kazna od preko 30 godina.

Nakon sklapanja sporazuma o priznanju krivice, Kif se suočava sa maksimalno sedam godina zatvora i novčanom kaznom do 500.000 dolara, prema sudskim zapisima. 

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR