Glas Javnosti

OVAKO ĆE VAM ŠNICLE UVEK BITI MEKE: Praktični saveti koji će vas ODUŠEVITI

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Šnicle su dobar izbor bilo da se radi o večeri, bilo da su vam došli gosti ili je u pitanju neka svečana prilika. Potrebno je samo da ih spremite na više načina, ako hoćete da ugodite svačijem ukusu.

Možete da spremite odlične šnicle, koristeći prezle. Izlupajte šnicle, pa posipajte začinima i uvaljajte ih u prezle. Svaku šniclu propržite sa obe strane.

Još mekše su šnicle sa jajima. Izlupane šnicle posolite, začinite, dodajte beli luk u prahu i nakon toga ih ostavite da odstoje u prethodno umućenim jajima. Nakon toga ih uvaljajte u brašno, pa ih pržite na tihoj vatri.

Možete pokušati i da spremite šniclu u testu – sve što je potrebno je da je uvijete u lisnatno testo i da stavite da se peče. Takođe, veoma su ukusne i šnicle sa pečurkama. U vatrostalnu posudu se poređaju šnicle, zatim pečurke, topljeni sir i pavlaka preko.

Kako bi dobili ukusne šnicle, koristite meko teleće meso ili svinjsko koje nije mnogo masno. Isecite i izlupajte meso, poređajte u šerpi, posolite i začinite, poprskajte malo limunovog soka, pa poređajte i drugi red mesa i ponovo začinite.

Šerpu sa šniclama odložite u frižider da prenoći. Kad se meso dobro izmarinira sa začinima i sokom od limuna, moći ćete da ga ispržite u tiganju bez ijedne kapljice ulja, a i pržiće se samo nekih 20 sekundi – jedna strana se prži 8 sekundi, okrenite na drugu stranu i pržite isto 8 sekundi i sklanjate sa vatre.


Ovako spremljene šnicle su najukusnije ako se odmah jedu. Kao garnir vam može poslužiti kuvani pirinač, a šnicle mogu biti i jako ukusne ako ih napunite povrćem kao što je paradajz, a može i svež ili kiseli kupus da posluži.

Šnicle ne moraju biti isključivo od svinjskog ili junećeg mesa, već i od pilećeg, koje je takođe meko. Međutim, ako ste već izabrali pileće meso, vodite računa da šnicle lupate pažljivije, kako se meso ne bi raspalo.

Možete napraviti šnicle i od crne džigerice, ali nije potrebno da ih prethodno marinirate, već samo da ih pažljivo izlupate i nakon toga dobro operete. Ove šnicle su čak ukusnije ako se ispohuju sa jajima i brašnom.

(Glas javnosti/Bonapeti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR