Glas Javnosti

ADVOKATICA ZA PORODIČNA PRAVA otkrila ono što mnogi ne žele da čuju: Ovo su sigurni znakovi da vam se BRAK RASPADA!

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Do koje mere promene označavaju bračni odnos, a kada one dolaze do zone braka bez ljubavi?

Nakon medenog meseca, kada stanete sa obe noge na zemlju, tek tada prvi put skidate ružičaste naočare. Upoznajete svog partnera u bračnom odnosu, i često se dosta stvari promeni.

Ali do koje mere te promene označavaju bračni odnos, a kada one dolaze do zone braka bez ljubavi?

Kristina Pesoli, advokat za porodična prava, navela je nekoliko činjenica koje će vam ukazati da ste u braku bez ljubavi.

Dok ste se zabavljali, savršen sastanak je bio onaj kada ste bili nasamo sa svojim partnerom. Bilo da je to kod kuće uz dobar film, duga šetnja, ili možda dugi razgovori, bilo je bitno samo da ste sama. Ali sada vas užasava i sama pomisao na to.

Radije biste proveli vreme sa prijateljima i poznanicima, nego da budete nasamo sa svojim mužem.

Pesoli ističe da je to predstavlja crvenu zonu u braku koja označava kraj. Bračni partneri koji su u ljubavi bore se za svaki slobodan trenutak koji mogu da provedu nasamo sa svojim partnerom.

SAMO JEDNA STRANA SE BORI DA ODRŽI BRAK

Kako je za svađu potrebno dvoje tako je i za njeno rešavanje. Ukoliko se brak nađe u krizi i oba partnera se slože da bi trebalo raditi na popravljanju njihovog odnosa, to nikako neće biti uspešno ako se samo jedna strana trudi i zalaže.

Pored toga što nije fer, nije moguće da jedna strana doprinese dovoljno da se svi problemi u braku reše.

KREVET KORISTITE SAMO DA BI PRESPAVALI U NJEMU

Miki Mekvejd, psiholog, ističe da bračni partneri nikako ne smeju dozvoliti da zanemare intimne odnose. Iako mnogi ljudi imaju pogrešnu sliku o njihovom upražnjavanju u braku, oni su neophodni za zdrav i uspešan brak.

Pored toga što intimni odnos oslobađa telo dodatnog stresa, ono je jedan od ključnih stvari za ojačavanje odnosa. Na njemu se zasniva poverenje i uzajamna podrška. Mekvejd ističe da on neće biti zadivljujuć svaki put, ali je bitno da bude redovan kako bi održali želju za vašim partnerom.

SVI VAŠI BLIŽNJI SU MAKAR JEDNOM PRISUSTVOVALI VAŠOJ SVAĐI

Ako ste vi onaj par koji će svako okupljanje učiniti neprijatnim svojim svađama ili neprijatnim komentarima, ljubav je odavno napustila vaš brak. Psiholozi ističu da takvi parovi konstantno šire negativnu energiju. Kod kuće i gde god da se pojave.

Psiholozi ukazuju na činjenicu da će se njihovi bližnji truditi da ih individualno posećuju.

Gotovo svako ko je prisustvovao vašoj svađi će vas podržati u ideji da se raziđete.

LJUBAVNE PESME ZVUČE KAO GOMILA BESMISLICA

Kako muzika budi razne pozitivne simulacije i memorije u nama, gotovo za svaki trenutak u životu nas vezuje po neka pesma. Tokom celog života prati nas one koju posvetimo svom partneru. Čak i onda kada odnosi zahladne, ta pesma će vas uvek podsetiti zašto ste se odlučili na brak sa svojim partnerom.

Ukoliko ljubavna pesma koja vas je vezivala za vašeg partnera, izaziva ništa drugo do ravnodušnosti u vama, Pesoli ističe da je to veliki problem. To označava da je harmonija odavno napustila vaš odnos.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR