Glas Javnosti

OBRAČUN ĐUKANOVIĆA I HILA NA TVITERU

Politika
Autor: Glas javnosti

Narodni poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović poručio je juče ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristoferu Hilu da nije na njemu da komentariše naše odluke, niti da se meša u bilo šta što Srbija odlučuje.

Ova Đukanovićeva reakcija usledila je posle objave ambasadora Hila na društvenoj mreži „Tviter”. „Srbija s pravom ne priznaje lažne referendume koje Rusija sprovodi u Ukrajini. To su referendumi koji se sprovode pod pretnjom oružjem. Oni nisu prihvatljivi i Srbija je potpuno u pravu kada to kaže”, ocenio je ambasador Hil na „Tviteru”. Đukanović je takođe poručio američkom ambasadoru da je on ovde gost i da mora da se strogo pridržava diplomatskih pravila.

„Pokušajte da izađete iz uloge okupacionog namesnika, jer vam nikako ne stoji”, naveo je Đukanović i dodao da „takođe, nema nikakvog smisla da vi dajete bilo kakav komentar u vezi sa secesionizmom negde u svetu, jer vaša zemlja je učestvovala u nasilnoj otimačini Kosova i Metohije od Srbije i bila je predvodnik NATO agresije na Srbiju 1999. godine. Vijetnam, Irak, Avganistan, Libija...”



A ranije tokom jučerašnjeg dana na zvaničnom tviter profilu ambasade Sjedinjenih Američkih Država objavljene su fotografije povređenih i ubijenih civila i uništenih zgrada u Ukrajini uz poruku: „Pritisak nije pakao. Ovo je pakao.” Na to je reagovao narodni poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović. „Uvažena gospodo, kao narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, moram vam reći da sve više prelazite granice pristojnosti. Mi razumemo da ste vi najveća sila, razumemo i neophodnost dobrih odnosa između naših zemalja, ali vi na ovaj način ponižavate Srbiju u kojoj ste gosti”, naveo je Đukanović.

U komentaru upućenom ambasadi SAD na „Tviteru” Đukanović je napisao da bi bilo „daleko celishodnije da izađete iz uloge onih koji pokušavaju da se ovde nametnu kao okupacioni namesnici jer se nadam da vam je cilj koliko-toliko da popravite vaš loš kredibilitet koji inače imate kod srpskog naroda”. „Najljubaznije vas molim da prekinete sa ovakvim porukama”, zaključio je.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR