Glas Javnosti

ZAKOPALI RATNE SEKIRE: Posle niza sukoba oko produkcije, NASTAVLJA SE SNIMANJE filma KOŠARE!

Kultura
Autor: Glas Javnosti

Filmski centar Srbije saopštava da uspešno je okončao medijaciju između producenata „Heroja sa Košara“ i reditelja Balša Đoga, tako da se snimanje filma nastavlja.

Nakon nesuglasica i sukobljenih viđenja producenata i reditelja o daljem snimanju filma, Filmski centar se uključio u razrešavanje spora i uspeo da nađe kompromisno rešenje kojim se omogućava nastavak snimanja.

-Lično sam dane provela u razgovoru sa stranama u sporu u pokušaju da ih ubedim da lične nesporazume ostave po strani u cilju očuvanja teme Košara i sećanja na heroje. Jako smo bili ponosni što se snima film i javnost je sa oduševljenjem prihvatila činjenicu da se u Srbiji snima prvi film o ovoj herojskoj akciji. Nismo želeli da događanja unutar filmske ekipe, koja su manje-više uobičajena, nadiđu veličinu i važnost filma. Zato smo učinili sve da se ovaj spor sporazumno reši. Nadam se skorom nastavku snimanja i premijeri sledeće godine i zahvaljujem se na kooperativnosti koju su pokazali Omega produkcija i reditelj Đogo, kaže predsednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR