Glas Javnosti

POSLE AMERIKE OSVAJA RUSIJU: Rdoš Bajić u žiriju Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi

Kultura
Autor: Glas javnosti

Da bude u žiriju Bajića je pozvao cenjeni ruski reditelj Nikita Mihalkov.

Srpski glumac, reditelj i scenarista Radoš Bajić dobio je poziv od ruskog kolege Nikite Mihalkova da postane član žirija 46. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi. 

Festival se održava od 19. do 26. aprila i za nagrade će se boriti filmovi iz Nemačke, Irana, Austrije, Turske, Rumunije, Meksika, Rusije i Srbije. U žiriju su i reditelj i producent Fridrik tor Fridrikson sa Islanda, scenarista Igor Vološin iz Rusije, reditelj Husein Karabej iz Turske, glumica Elena Ljarova iz Rusije i rediteljka Gulnara Sarsenova iz Kazahstana. Publika će u revijanom delu programa moći da pogleda film "Heroji Halijarda".
Živimo u teškom vremenu, svaki dan - nova borba. Posle velikog uspeha u SAD i prikazivanja "Heroja Halijarda" na Kapitol hilu - krećemo u osvajanje Moskve. "Heroji Halijarda" će imati svoju moskovsku svečanu premijeru u okviru pratećeg programa Međunarodnog filmskog festivala koji se održava od 19. do 26. aprila u glavnom gradu Rusije. Takođe, na poziv čuvenog ruskog oskarovca Nikite Mihalkova ukazana mi je velika čast da budem član zvaničnog žirija festivala. Posle pet godina mukotrpnog rada na "Halijardu" malo predaha, zasluženih priznanja - i jedan osmeh - napisao je Bajić.

 

Osim Radoša Bajića, u žiriju su još producent Fridrik tor Fridrikson sa Islanda, scenarista Igor Vološin iz Rusije, reditelj Husein Karabej iz Turske, glumica Elena Ljarova iz Rusije i rediteljka Gulnara Sarsenova iz Kazahstana.


Čast srpske kinematografije brani antiratna drama "Bauk" reditelja Gorana Radovanovića, koja će imati svetsku premijeru 20. aprila u okviru takmičarskog programa. Film "Bauk" donosi pred publiku priču o NATO bombardovanju SRJ 1999. godine iz vizure osmogodišnjeg dečaka Save, koji pokušava da zadrži neiskvareni i naivni pogled na svet oko sebe. Glumačku podelu ove filmske priče čine Jakša Prpić, Sara Klimoska, Vojin Ćetković, Miloš Biković, Anđelija Filipović, Gordana Gadžić, Kalina Kovačević, Branka Šelić i Milena Jakšić.



Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR