Glas Javnosti

KAKO JE GLUMAČKA LEGENDA DOŽIVELA TREĆE BOMBARDOVANJE U SVOM VEKU: Ovo je VLASTA rekao 24. MARTA 1999! (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Ovako je velikan srpskog glumišta Vlasta Velisavljević govorio pre tačno 22 godine, 24. marta 1999. godine kada počelo je bombardovanje Srbije.

 Počelo bombardovanje 1999. i ja spavam, a žena me budi.

- Kako možeš da spavaš dok nas bombarduju?

- Nado, meni je ovo treće bombardovanje.

Pre nekoliko godina Vlasta se prisetio i savezničkog bombardovanja na Vaskrs 1944. godine.

-Tad sam od saveznika dobio lep poklon za Vaskrs  ali i za punoletstvo jer sam te 1944. punio 18. godina, sećao se Vlasta.

Tokom života doživeo je i kliničku smrt, a kada se probudio iz kome vratio se na pozorišnu scenu. Danas nas je napustila glumačka legenda u 95. godini usled borbe sa korona virusa u bolnici Dragiše Mišovića.

Vlasta Velisavljević je imao više nego zanimljiv i bogat život.

Kada je kralj Aleksandar Prvi Karađorđević ubijen, Vlasta je imao sedam godina, ali taj događaj mu je ostao kao jedan od najupečatljivih iz detinjstva.

-Pamtim to po Knez Mihailovoj ulici. Ja sam neposredno pre toga bio operisan od slepog creva u Dečanskoj ulici. Tu sam bio u klinici Svetog Vasilija Ostroškog. Pitali su me jednom da li sam nekada plakao, rekao sam da sam plakao kada sam bio mali, kada su ubili kralja Aleksandra. To je za mene, kao za dete bilo strašno, ubiti kralja.

Vlasta je imao veoma teško detinjstvo, a često je voleo da odlazi na Dunav kako bi video kraljeve sinove i to je za njega, kako kaže, bilo veliko zadovoljstvo, kog se danas rado priseća.

-Njegovi sinovi su moji vršnjaci. Kao dete sam boravio na Dunavu gde su oni dolazili da se vozaju motornim čamcima, mornari su ih vozili. A ja sam u to vreme bez gaća, blatnjav onako odlazio da ih vidim. I čini mi se da su me oni pozdravili tad, kao jednog dečaka njihovog uzrasta. Tako da sam ja njima stalno mahao. A ti mornani koji su čuvali te čamce, često su me častili hlebom, ono što oni dobijaju da jedu, seća se Velisavljević.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR