Glas Javnosti

EKSKLUZIVNO! BRAJAN RAŠIĆ ZA GLAS O POSTAVCI ‘POD SJAJEM ZVEZDA' U ZRENJANINU: Ovo je moja najveća izložba, biće SPEKTAKULARNO! (FOTO+VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Jedan od najpoznatijih svetskih rok fotografa današnjice Brajan Rašić u okviru zrenjaninske “Nedelje kulture” imaće izložnu “Pod sjajem Zvezda”.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za sredu 30. juna u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin s početkom u 20 sati. Izložba će biti otvorena do 31. avgusta, a pokrovitelji postavke su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i verske zajednice i Grad Zrenjanin.

- Biće spektakularno. Em je u Narodnom muzeju, em je na nivou grada , em je na nivou pokrajine, em sa podrškom Ministrastva kulture  tako da sa ponosom mogu da kažem da je to najveća izložba koju sam ikad imao, bilo gde. A izlagao sam i u Južnoj Americi i u Severnoj, i u Evropi, i u Hrvatskoj. Imao sam izložbe  i u muzejima i u galerijama, dva puta u Peruu, a tu su Nemačka, Holandija, Engleska, kaže Brajan Rašić za Glas javnosti i dodaje samo za ovu prilku početkom naredne nedelje stiže u Srbiju.

- Ovo je najveća izložba koju sam imao do sada i izlažem preko 120 slika i ludilo je, ne samo za ljubitelje rokenrola - veli entuzijastično Rašić koji je tokom poslednje četiri decenije, “uslikao” najpopularnje izvođače, same ikone iz sveta pop, rok, džez muzike od  Frenka Sinatre i Čaka Berija, preko Dejvida Bouvija, Tine Tarner, Ejmi Vajnhaus od Robija Vilijamsa, Madone i “Stonsa”.

 

Prema Rašićevim rečima ovo je tek četvrta retrospektivna izložba koju priređuje.

-Prva je bila 1984. u Beogradu, druga u Londonu pre nekih petnaestak godina i jedna pre nekoliko godina u Nemačkoj na jednom Sajmu, ali ova je najveća i po broju slika koje izlažem i po značaju - objašnjava fotograf čiji višedecenijski opus reflektuje istoriju čitavog jednog civilizacijskog fenomena zvanog – rokenrol.

Kultni rok-fotograf Branislav Brajan Rašić bio je svedok scene, slave, energije, ekstaze i svega onoga što čini atmosferu na koncertnoj bini najvećih zvezda današnice.

U biografiji Brajana Rašića zapisano je fotografisao svetske zvezde na preko 8.000 koncerata, bio zvanični fotograf Dejvida Bouvija od albuma “Let’s Dance” (1983), a od 2006. godine postaje zvanični fotograf kultnog benda “Roling Stonsi”.

Njegove fotografije nalaze se u magazinima, knjigama, na naslovnim stranama muzičkih albuma, dok mnoge od njih  ekskluzivno poseduje svetska agencija Geti imidžiz (Getty Images).

Sam autor izložbe fotograf Brajan Rašić, pomogao nam je predstavimo postavku čiji je producent Darko Bađok, a  kustoskinja Ivana Arađan, istoričarka umetnosti iz Narodnog muzeja Zrenjanin.

Prema Brajanovim rečima uz fotografije po kojma je prepoznatljiv kao što su one Dejvida Bovija i „Stonsa“ biće i novih na kojima su mlade zvezde poput Tejlor Svift.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR