Glas Javnosti

POTVRĐENO - ZA ĐURĐEVDAN, U SPECIJALNOM SUDU, POČINJE PROCES ZA  “JOVANJICU 2”, MEĐU KOJIMA JE I PET PRIPADNIKA MUP, BIA I VOA


Autor: Glas javnosti

Portparol Višeg suda u Beogradu, Tatjana Tešić, potvrdila je danas da će u Specijalnom sudu šestog maja, ako ne bude sada vrlo prisutnog odlaganja, početi dugo najavljivano suđenje optuženima u slučaju poznatom kao"Jovanjica 2". Prvooptuženi i u ovom slučaju, je Predrag Koluvija, vlasnik istoimenog poljoprivredenog dobra.

Svakako,  ono što posebno intrigira javnost je činjenica da se među petoricom okrivljenih, pored  policajaca MUP-a, nalaze i pripadnici naših vodećih bezbednosnih službi, Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i Vojnoobaveštajne agencije (VOA), okrivljenih da su “nezakonito bezbednosno pokrivali” prvooptuženog Predraga Koluviju i njegovu plantažu marihuane na imanju „Jovanjica“, na teritoriji Stare Pazove.

Optužnica u ovom slučaju „Jovanjica 2“ potvrđena je, inače, sredinom prošlog meseca u Apelacionom sudu u Beogradu, a sudski predmet je, već, ranije dodeljen sudiji Zoranu Ganiću, istom deliocu pravde koji već vodi postupak protiv Predraga Koluvije i devetorice njegovih aradnika po optužbama da su proizveli više od tone marihuane na imanju firme „Jovanjica“, medijski pozantijem kao „Jovanjica 1“.Naime, optužnica protiv policajca i pripadnika bezbednosnih službi podignuta je u novembru prošle godine i okrivljeni se terete da su Predragu Koluviji pružali bezbednosnu i logističku podršku oko poljoprivrednog dobra u Staroj Pazovi, na kome je, kako ih optužuju, proizvedeno više od tone marihuane. Takođe, oni su prvooptuženom Koluviji, prema optužnici, dostavljali poverljive informacije iz policije, obezbedili oružje, specijalne policijske tablice,kao i lažno rešenje da je potpukovnik Vojnoobaveštajne agencije.

Pored Predraga Koluvuje, koji se tereti kao organizator grupe, optuženi su i Aleksandar Tošić, Branislav Radosavljević, Radovan Bojović, Milan Kendija, Saša Vujisić, Zoran Baštovanović, Miloš Teofilović i Slaviša Milinković. Dok je Koluvija i dalje u pritvoru, Vujisić je u bekstvu, a ostali optuženi se brane sa slobode. Svi optuženi su negirali krivicu.

 

 (Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR