Glas Javnosti

Sale Đorđević ovog puta protiv Srbije

Košarka
Autor: Glas javnosti

Kao igrač Aleksandar Saša Đorđević Srbiji je doneo sedam medalja, a kao selektor tri odličja, međutim sada će probati da okiti reprezentaciju Kine čiji je selektor postao 2022. godine.

Srbija kao pamti kao velikog košarkaša i selektora, ali Aleksandar Sale Đorđević, odlučio je da se oproba i na klupi druge zemlje i to Kine sa kojom će protiv Srbije igrati u okviru grupe B na Svetskom prvenstvu.

Osim košarkaška koji se rodom iz Kine Đorđević je na spisak za Mundobasket stavio i Kajla Andersona, košarkaša Minesote koji je dobio kinesko državljanstvo.

Kina se nalazi u grupi B sa Srbijom, Južnim Sudanom i Portorikom.

Pred Đorđevićem je i uz NBA pojačanje težak zadatak, a koliki god da je profesionalac pitanje je da li potpuno može da isključi emocije. Objektivno i sam smatra da je Srbija jedan od favorita na Mundobasketu.

„Biće veoma teško, Srbija je jedan od favorita. U našoj grupi apsolutno, a mislim i na celom takmičenju. Spremićemo se najbolje što možemo da pariramo jednoj izuzetno jakoj Srbiji“, rekao je Sale Đorđević.

Spisak Kine za Mundobasket:
Kajl Anderson, Džao Đinvej, Džang Dženlin, Fu Hao, Čeng Šuajpeng, Ju Đihao, Sun Minghui, Džu Đunlong, Hu Đinćiu, He Šining, Džou Peng, Džao Rui, Hu Mingšuan, Du Runnjang, Fang Šuo, Ženg Fanbo, Cuj Jongši, Njang Dželin, Džou Ći.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR