Glas Javnosti

PARTIZAN IZGUBIO OD REALA U EVROLIGI: I dalje dobre šanse za top 10 (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

U okviru 31. kola Evrolige, košarkaši Partizana izgubili su na svom parketu od madridskog Reala rezultatom 88:76!

Crno-beli su došli u situaciju da se bore za plej-in Evrolige, a pobedom nad Baskonijom u prošlom kolu napravili su veliki korak unapred.

Znali su izabranici Željka Obradovića da bi ih eventualna pobeda na večerašnjem meču dodatno pogurala ka tom cilju, ipak, bilo je jasno da crno-belima neće biti lako, imajući u vidu da igraju protiv trenutno najboljeg tima u Evroligi.

Obe ekipe prilično tvrdo su ušle u utakmicu, na početku meča viđen je mali broj poena, s obzirom da ni jedni ni drugi nisu bili efikasni u napadu.

Žestoka borba viđena je od samog starta, lepe košarke nije bilo, čemu je svedočio i rezultat nakon prvih deset minuta igre.

Tako je bilo i u drugoj četvrtini, promašaja je bilo mnogo, čvrsto se igralo i viđen je veliki egal pošto nijedna ekipa nije uspela da se rezultatski odvoji.

Imao je Partizan u jednom momentu +5, prednjačili su Kaminski i Naneli, dok je Hezonja veoma bitnim poenim preokrenuo rezultat, pa je Real posle prvih 20 minuta igre vodio sa 33:31.

Zato je na startu treće deonice viđena potpuno drugačija slika na terenu, počeli su košarkaši Partizana i Reala da pogađaju, u crno-belom taboru isticao se Kaminski dok je na drugoj strani važne trojke za Madriđane postizao Jabusele.


Rezultatska klackalica se nastavila, timovi su se smenjivali u vođstvu da bi stvari u svoje ruke krajem treće četvrtine uzeli Mario Hezonja i Fakukndo Kampaco.

Aregentinski plejmejker počeo je razigrava svoje saigrače, Hezonja je pogađao veoma teške šuteve i omogućio Realu da se odlepi, pa je španski velikan u poslednju četvrtinu ušao sa +14.

Prednost je rasla, pokušali su crno-beli da se vrate u meč, razigrao se Kevin Panter ali to nije bilo dovoljno da se unese neizvesnost u samoj završnici.

Nakon večerašnje utakmice, Partizan ima skor 14-17, pa zauzima 11. poziciju na tabeli, dok se Real sa skorom 25-6 nalazi na prvom mestu.

Mario Hezonja je dominirao sa 25 poena, Kozer je dodao 10 poena, dok se u poraženom sastavu istakao Kaminski sa 19 poena.



Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR