Glas Javnosti

Tramp tvrdi da je skupio skoro 500 miliona u kešu zanjujorški proces

Svet
Autor: Glas javnosti

Nekadašnji šef Bele kuće i predsednički kandidat ponovio je da nije uradio ništa loše, te da je slučaj koji se vodi protiv njega namešten

Bivši predsednik SAD Donald Tramp rekao je da "skoro" ima 500 miliona dolara u kešu, čime je demantovao tvrdnje njegovih advokata koji su rekli da zbog visine iznosa neće moći da se žali na presudu protiv njega i njegovih saradnika u slučaju optužbe za prevaru, koji je pokrenula generalna tužiteljka Njujorka Letiša Džejms.

"Kroz veliki rad, talenat, ali i sreću, u ovom trenutku imam skoro 500 miliona dolara u kešu, što je značajna suma, koju sam, inače, nameravao da iskoristim u kampanji za predsednika", naveo je Tramp na svojoj  društvenoj mreži "Trut sošl".

Ponovio je da je slučaj koji se vodi protiv njega namešten i korumpiran od generalne tužiteljke.

"Nisam uradio ništa loše, oni to znaju, žele da uzmu novac od mene, zato smo došli do šokantnog iznosa od oko 454 miliona dolara", izjavio je Tramp a preneo "En-Bi-Si njuz".

Sudija Artur Engoron prošlog meseca je presudio da su Tramp i njegova kompanija nezakonito preuveličavali vrednost svog bogatstva i manipulisali vrednošću imovine kako bi dobili povoljne kredite od banaka i povoljne uslove od osiguravajućih kompanija.

Uz kamate, Tramp duguje državi Njujork 456,8 miliona dolara.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR