Glas Javnosti

MINISTAR GRAĐEVINARSTVA: Moraćemo da uvozimo radnu snagu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministar građevinarstva Goran Vesić rekao je da veliki broj infrastrukturnih projekata znači da će biti potreban veliki broj radnika, odnosno da će Srbija morati da uvozi radnu snagu.

Srbija samo u građevinarstvu ima oko trećinu strane radne snage, izjavio je Vesić.

Prošle godine smo liberalizovali radno zakonodavstvo, u smislu da mogu lakše da dolaze strani radnici. Kako bude rasla industrija, moraćemo još više da imamo strane radne snage, rekao je Vesić.


On je naveo da je 2023. bila godina oporavka građevinske industrije. Vesić je najavio da se kreće sa izgradnjom dva nova puta – prvi je deo puta Južni Jadran prema Crnoj Gori, a drugi Beograd – Sarajevo.

Ove godine će biti završena izgradnja 108 kilometara brze pruge od Novog Sada do Subotice, tako da će se od Beograda do Subotice putovati 70 minuta, izjavio je Vesić.


Na pitanje odakle Srbiji novac za te projekte kada je budžet njegovog ministarstva sličan prošlogodišnjem, Vesić je odgovorio da je budžet Ministarstva građevinarstva u delu koji se odnosi na investicije veći nego 2023. godine, kao i da se za projekte izdvaja novac iz više ministarstava.

Prošle godine smo kao država uložili tri milijarde evra u infrastrukturu. Ove godine ulažemo četiri milijarde evra. I to je naš odgovor na krizu u Evropi, poručio je Vesić.


Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR