Glas Javnosti

Vakcine protiv korone imaju NEŽELjENE EFEKTE

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Pacijent se požalio da je imao nesnosnu groznicu danima. Jedna od prvih osoba na kojoj se testira nova vakcina protiv korona virusa romanopisac i bivši dečiji TV voditelj je Simion Kort

Jedna od prvih osoba na kojoj se testira nova vakcina protiv korona virusa romanopisac i bivši dečiji TV voditelj Simion Korti preneo je svoje utiske o nekim nuspojavama.
 

Gostujući u jutarnjem programu "Dobro jutro Britanijo" on je objasnio zašto je dobrovoljno pristao na testiranje, koje je juče počelo u Oksfordu i otkrio je neke od potencijalnih nuspojava, prenosi Miror Onlajn.

Neželjeni efekti vakcine sadrže simptome nalik gripu i bolove u mišićima, a u najgorem slučaju i nesnosnu groznicu tokom nekoliko dana, otkrio je Simion.

Objasnio je da je on jedan od 500 ljudi koji pomažu u ispitivanju u Okfsordu, a sebe je nazvao "samo vrlo malim delom ove stvari".

"Mi smo deo ovog procesa u kojem se utvrđuje da li je vakcina sigurna, a nakon ovog ispitivanja uslediće drugo o efikasnosti u okviru zajednice kako bismo videli da li to deluje na hiljade ljudi".

Inače, u okviru ispitivanja postoje dve grupe, jedna prima novu vakcinu protiv korona virusa, a druga prima vakcinu protiv meningitisa i učesnicima u ispitivanju neće biti rečeno u kojoj su grupi, s obzirom da obe vakcine izazivaju slične nuspojave.

novosti.ra

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR