Glas Javnosti

UGOSTITELJI KAO 'NA IGLAMA': Čeka se ODLUKA Kriznog štaba, medicinski deo PROTIV popuštanja mera

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Danas bi trebalo da se održi sednica Kriznog štaba na kojoj je glavna tema rasprave ekonomskog i medicinskog dela stručnjaka da li otvoriti ugostiteljske objekte do 22 časa i popustiti određene mere u borbi protiv korona virusa.

Kao i pred poslednjih nekoliko sednica opet je pred nama pitanje da li nas čekaju nove mere ili eventualno popuštanje postojećih. Da li je realno očekivati da dođe do nekih promena i koje bi to promene mogle biti?

Prema pojedinim najavama očekuje se popuštanje mera za ugostitelje,a o tome je govorio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je rekao da će će predložiti otvaranje svih ugostiteljskih objekata do 22 sata.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ocenio je da ukoliko se obezbede uslovi, može doći do otvaranja letnjih bašti pojedinih ugostiteljskih objekata, ali je pozvao da se više kažnjavaju oni koji organizuju ilegalne žurke u zatvorenom prostoru.

Tiodorović je rekao da donekle može da razume Vesićev stav kada su u pitanju otvorene bašte, ali da moramo da vodimo računa o epidemiološkoj situaciji koja nije sjajna.

Dok je Tiodorović tom izjavom ostavio makar prostor za razmišljanje, ostali članov medicinskog dela Kriznog štaba su saglasni - još je rano za popuštanje bilo kakvih mera.

Ipak, da bi moglo biti popuštanja najavila je i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je rekla da su se stvorili uslovi da se popuštanje mera sagleda.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR