Glas Javnosti

ALKARAS POSLE BIZARNE SITUACIJE: Plašim se pčela (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Nesvakidašnja i bizarna situacija dogodila se na početku meča Karlosa Alkarasa i Saše Zvereva u Indijan Velsu kada se pojavio roj pčela. Napale su španskog tenisera, meč je morao da bude prekinut, a drugi reket sveta posle pobede je otkrio da se plaši pčela.

Nijedan teniski turnir ne pamti scenu kakva je viđena u Indijan Velsu. Pčele su napale sudiju, Karlosa Alkarasa, kamere i zvučnike i jedino rešenje je bilo da se hitno pronađe stručnjak koji će ih skloniti.

Meč je spasio Lens Dejvis koji se profesionalno bavi istrebljivanjem pčela, a posao je dobro uradio i u Indijan Velsu, pa su tako teniseri mogli da nastave sa duelom.

Posle pobede i plasmana u polufinale Alkaras je priznao koliko mu je bilo teško jer se plaši pčela.

„Neću da lažem, ja se plašim pčela. Video sam ih nekoliko tokom zagrevanja. Nisam dao 100% na početko meča sa pčelama iza sebe i to me malo frustriralo. Ali rekao sam hajde da krenemo, hajde da probamo. A kada je meč opet počeo fokusirao sam se na igru“, rekao je španski teniser.



Fokus je kako kaže Karlos bio na pčelama, ali on ističe da je meč bio odličan.

„Bilo je čudno. Malo sam sačuvao živce za tenis kad smo izašli na teren. Gledali smo pčele. Znali smo da će biti nezgodno, to zujanje je bilo nezgodno i zbog toga će se ovo pamtiti, a ne toliko zbog meča. Ali bio je odličan meč. U svlačionici sam bio fokusiran i mislim da sam dobro odradio stvari i pre početka“, rekao je Alkaras.

Deluje da se španski teniser vratio u svoju prepoznatljivu formu, zbog čega je i sam zadovoljan.
„Vrlo sam srećan zbog nivoa svoje igre i kako sam koristio dimenzije terena. Jako je važno za mene i moju igru da protivnik ne zna šta je sledeće. Tako da sam riternirao na razne načine. To je malo konfuzno za moje protivnike. To je moj stil, moja igra i srećan sam što sam u tome dobar“, zaključio je Španac.

Alkaras će u polufinalu igrati protiv Janika Sinera, italijanskog tenisera, koji ove godine nema nijedan poraz.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR