Glas Javnosti

Nove mere opet na razmatranju...Ministar zdravlja: Da li ćemo živeti normalno zavisi od našeg ponašanja

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da Krizni štab razmatra nove mere koje bi se odnosile na dolazak naših građana iz inostranstva, ali da još nije konkretizovano da li će to biti karantnin ili PCR test.

Lončar je naveo da štab mora nešto da preduzme po pitanju dolaska naših građana iz dijaspore za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, jer nam u tom slučaju, navodi, ni bolnica u Batajnici ne bi bila dovoljna.

Svetska zdravstvena organizacija kaže da je Srbija na vrhu trećeg talasa epidemije, a Lončar objašnjava da to još uvek ne znači da će kriva biti "zaravnjena" i da to isključivo znači od našeg ponašanja.

-Ne mogu ni oni, ni bilo ko da proceni, jer zavisi kako se mi budemo ponašali. Nijedna procena nije bila tačna, zato moramo da poštujemo mere", rekao je Lončar za TV Prva.

Istakao je da bolnica u Batajnici odlično funkcioniše i da je u njoj od petka smešteno više od 450 pacijenata. Kaže da je izgradnja bolnice u Batajnici primer za ceo svet, da je izgrađena u rekordnom roku i da će spasiti stotine života, a da pojedini predstavnici opozicije, uprkos tome, kritikuju njeno postojanje. Takođe, ministar se zahvalio i zdravstvenim radnicima na velikom trudu i što trpe razne kritike.

-Moramo da budemo jedinstveni ako hoćemo da pobedimo koronu, i da se vratimo normalnom životu, što ne može pre proleća, dok ne stignu lekovi i vakcina", rekao je Lončar.

Kada je u pitanju vakcina, ministar kaže da će vakcina koja bude ispunjavala uslove biti korišćenja u Srbiji, ali da li će se pojaviti prvo vakcina ili lek - to se još čeka.

Kako navodi, moramo da sacekamo još nekoliko nedelja, kako bi naši građani mogli da dobiju vakcinu koja je bezbedna.

-Neke vakcine ispitujemo, neke čekamo da ispitaju neki drugi", ističe ministar.

Kako kaže, do proleća i početka leta trebalo bi da se situacija reši, i da se u jesen uđe sigurno.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR