Glas Javnosti

KON: Vakcinisani su ugroženi, jer nevakcinisani pune bolnice, razočaran sam što nisu prihvaćene mere!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Član Kriznog štaba Predrag Kon govorio je o epidemiološkoj situaciji u Srbiji i istakao da je razočaran što nisu prihvaćene mere koje su predložili.

-Nije u redu da neko kaže da je dobro, kad smo u ovakvoj situaciji... Razočaran sam što nisu prihvaćene mere koje smo predložili. Međutim, idemo dalje. Vakcinacija, vakcinacija, vakcinacija, to je naš zajednički stav, istakao je Kon za TV Prva. 

-Trenutno su vakcinisani ugroženi, jer nevakcinisani pune bolnice. Nije tačno da je to diskriminacija kada se govori o kovid propusnicima. Standardna priča je bila 'Kako ja nevakcinisan mogu da ugrozim tebe vakcinisanog?' Evo kako: Tako bi bilo sa boginjama, zauškama. Sada možemo da vidimo šta se dešava kada stane imunizacija... Duboko zamajavaju narod, kazao je on.

NE PROPUSTITE

 

Kon je istakao da najbolju zaštitu imaju deca.

-Mi smo se odlučili potpuno pogrešno za zaražavanje, umesto za vakcinaciju... Zamislite vi da nama treba mesec dana da povećamo vakcinaciju za jedan procenat, a to bi trebalo da radimo za jedan dan. To je odluka nekoga ko je kao da je iz 18. veka. Nađite mi čoveka ko je primio vakcinu i da je završio u bolnici zbog nje, objasnio je on.

Član Kriznog štaba ističe da narodu mora da dođe do svesti da drugog izlaza pored vakcine nema i da je zatvaranje podrazumevalo da brže dođe do pada broja zaraženih kako bi se u tom periodu sprovodila vakcinacija.

-Trebalo je uraditi i jedno i drugo. Jako navijam da se odjednom shvati da je vrag odneo šalu i da moramo da se vakcinišemo, istakao je on.

-Ne mogu da razmišljam kao ekonomista, kao političar. Ne mogu da razmišljam što imamo gotovo samoubilačke potrebe i što se primaju ta zamajavanja, kazao je Kon i naveo da se neke statistički podaci predstavljaju nekada i zlonamerno.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP