Glas Javnosti

INDIJSKI SOJ SVE BLIŽE SRBIJI: Nova vrsta KORONE potvrđena U SLOVENIJI!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Prvi slučaj indijske varijante novog koronavirusa u Sloveniji otkriven je u uzorku uzetom 20. aprila, objavili su u sredu popodne slovenački mediji.

Kako prenosi Slovenska agencija STA, taj podatak objavljen je na portalu GISAID, a mutacija je potvrđena u Institutu za mikrobiologiju i imunologiju ljubljanskog Medicinskog fakulteta.

Laboratorije, koje se bave sekvenciranjem genoma novog koronavirusa, među kojima je i laboratorija tog instituta, podatke o novim varijantama koje zabeleže najpre unose u portal GISAID.

Reč je o svetskoj naučnoj inicijativi i primarnom izvoru koji nudi otvoreni pristup do genomskih podataka novog korona virusa, prenose slovenska agencija.

Direktor Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Miroslav Petrovec za sada nije potvrdio informaciju domaćoj javnosti, a pretpostavlja se da će to učiniti u četvrtak na konferenciji za novinare na kojoj će predstaviti proširenost novih sojeva koronavirusa u Sloveniji, među kojima je najprisutnija tzv. britanska varijanta.

Svetska zdravstvena organizacija nedavno je objavila da je indijski soj zarazniji i zato predstavlja dodatnu zabrinutost ako bi se proširila svetom.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR