Glas Javnosti

DOK EKONOMIJA PROPADA, PRODAJA VIDEO IGRICA DOŽIVELA BUM: Ovo su najprodavanije igre na svetu!


Autor: Glas javnosti

NAJNOVIJI podaci pokazuju da je tržište videoigara u Velikoj Britaniji prvi put ostvarilo zaradu veću od četiri milijarde funti i to se dogodilo u pandemijskoj 2020.

Naime, dobit prelazi 4.2 milijarde funti, a to je za 14.5 posto više nego u godini ranije.

Inače, videoigre tokom prošlogodišnjeg karantina proživljavale su novi procvat popularnosti, a povećao se i broj digitalnih preuzimnja za te platforme. U slučaju digitalnog tržišta, radi se o rastu od 16.3 posto, čemu su doprinela skidanja, digitalne pretplate (Game Pass i slično) i DLC-ovi (dodatni sadržaj za videoigre).

Usporedbe radi, tržište digitalnih videoigara u Velikoj Britaniji prošle je godine bilo toliko snažno da je vredelo više od celokupnog videotržišta i gotovo dvostruko više od muzičke industrije.

Što se fizičkih kopija tiče, i tu se beleži rast, a porasla je i prodaja konzola, što je bilo i očekivano s obzirom na to da su se pojavile čak četiri nove konzole (PS5 u dvije i Xbox u dvije varijante novih konzola).

Među najprodavanijim naslovima prošle su godine bili FIFA 21, Call of Duty, GTA 5, Animal Crossing, The Last of Us Part 2 i Assassin's Creed Valhalla.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR