Glas Javnosti

JEZIV DOGAĐAJ NA OSTRVU VIS: Uhapšen HRVAT koji je zarobio četvoricu NEPALACA i terao ih na rad u NEHUMANIM uslovima!

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Policija na ostrvu Vis uhapsila je 58-godišnjeg Hrvata, zbog sumnje da je od decembra prošle godine iskoristio lošu materijalnu i životnu situaciju četvorice stanovnika Nepala i odveo ih na pomenuto ostrvo. Tu ih je navodno primorao na rad u jako lošim uslovima.

Hrvatska policija saopštila je da je uhapsila  58-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovanje ljudima.

Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 58-godišnjak od decembra 2020. godine do 20. juna 2021. godine prevarom i obmanom iskoristio nezakoniti boravak, neregulisan radni status i lošu finansijsku situaciju četvorice državljana Nepala, odveo ih na ostrvo Vis i tu ih terao da rade, bez plate, u neprikladnim radnim uslovima.

Optuženi je, navode iz policije, ugrožavao njihovo zdravlje, sigurnost i dostojanstvo, ograničavao im slobodu kretanja oduzimanjem dokumenata, držao ih u zabludi da će moći slobodno da se kreću nakon što dobiju radnu dozvolu i bude im regulisan radni status u Hrvatskoj, iako je znao da se to neće dogoditi.

Muškarac je posle istrage uz kaznenu prijavu predan u pritvor.

(Glas javnosti/Index.hr)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR