Glas Javnosti

ZVICER NAŠAO SIGURNU KUĆU KOD ŠARIĆA: Vođu kavačkog klana kriju Darkovi ljudi?

Hronika
Autor: Glas javnosti

Radoju Zviceru (39), navodnom vođi kavačkog klana, koji je nedavno lociran u Južnoj Africi nakon što se, kako se saznaje, sastao sa svojim saradnikom Vasilijem Vaskom Rafailovićem (33), navodno su u toj državi utočište pružili članovi narko-grupe Darka Šarića, koji se i sam krio u toj zemlji uz pomoć lokalnih kriminalaca i korumpiranih policajaca.

Šarićeva veza sa južnoafričkim podzemljem navodno je ostvarena u martu 2011. godine kada je ubijen Siril Bika - vodeća figura kriminalnog miljea na tom delu kontinenta. U toj pucnjavi ranjen je i njegov tadašnji saradnik Dobrosav Gavrić, koji je u Srbiji osuđen na 35 godina robije za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Izvor navodi da su kontakti koje je u Južnoj Africi ostvario Šarić pomogli vođi "kavčana" da se krije od vlasti iz Srbije i Crne Gore, koje ga potražuju zbog najtežih krivičnih dela.

- Pod pseudonimom Ujka Sem, narko-šef iz Pljevalja godinama je gradio odnose s mafijom, korumpiranim političarima i policajcima u provinciji Hauteng u Južnoafričkoj Republici, a neki od njegovih saradnika i dalje su aktivni u toj zemlji. Sumnja se da je Radoje Zvicer stupio u kontakt sa njima i zatražio da ga štite od lokalne i međunarodne vlasti. Vođa "kavčana" najpre se skrivao u Južnoj Americi, ali se glas o njegovoj lokaciji brzo kretao, pa je bio primoran da nastavi svoj put bekstva. Naposletku je odlučio da se pritaji pod krovom Šarićevih saradnika - navodi sagovornik a prenosi Alo.

Međutim, kako se otkriva, drugi čovek kavačkog klana doslovno je lično otkrio policiji svoju novu lokaciju, kada je pozvao Vasilija Vaska Rafailovića da doputuje u Južnu Afriku, verovatno ne znajući da je on pod prismotrom Interpola.

- Prateći poziv koji je Zvicer uputio Rafailoviću, Interpol je uspeo da locira "kavčanina" koji je u Južnu Afriku doputovao pre dvadesetak dana. Rafailović je pod lupom nadležnih jer je u bekstvu od 2016. godine zbog toga što Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici vodi istragu protiv njega za ubistvo Đorđa Borete iz Budve. On se pre susreta sa Zvicerom uspešno skrivao kod sestre u Los Anđelesu, odakle je sa njenog računa slao američke dolare u Crnu Goru i Južnu Afriku. Sumnjive finansijske transakcije, koje su stizale i na račune sestara, devojaka i roditelja ostalih "kavčana", Rafailovića su koštale policijske pažnje, koja se obila o glavu i Zviceru - objašnjava izvor.

(Gls javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR