Glas Javnosti

Dobar trik! Ako ovo uradite s hlebom, možete da ga jedete i nećete se ugojiti!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Kad god pomislimo na dijetu, stručnjaci uglavnom prvo savetuju da ne jedemo proizvode od brašna, pecivo i hleb, ali ima rešenja. Jedete hleb, a ne gojite se!

Trik je u tome da kada kupite ili ispečete hleb, stavite ga zamrzivač. Zašto?
Zato što kao i kuvanje i hlađenje, smrzavanje skrob pretvara u "otporni skrob". Zvuči čudno i interesantno, ali kalorije takvog hleba će se prepoloviti.
 
Nutricionista dr Majkl Mozli objasnio je za "Dejli mejl" "da otporni skrob hrani crevne bakterije umesto da se taloži i pravi višak".


- Telo apsorbuje manje kalorija a više ih uzima mikrobiom ( crevne bakterije). Dobre bakterije se hrane i razmnožavaju, pospešuju varenje i ubrzavaju metabolizam - objasnio je dr Mozli.

Zamrzavanje je, podsetimo i najbolji način za produženje roka trajanja hleba.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR