Glas Javnosti

ZEMUNSKI KLAN U MALOM: MILE LUKOVIĆ, DUŠAN SPASOJEVIĆ, PIŠTOLJI I TRUBAČI (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas Javnosti

„Zemunski klan“ jedan je on najzvučnijih kriminalnih klanova, a ima i pregršt asocijacija koje nam „padnu na pamet“ kada čujemo za njega. Imena Mileta Lukovića zvanog Kum i Dušana Spasojevića svakako su jedne od njih.

Opširni dosijei članova ovog klana su neminovno i članska karta.

Početkom dvehiljaditih, Spasojević i Luković, za zemuncima, sejali su smrt po Beogradu i, najčešće iz vozila u pokretu, ubili više od 20 beogradskih kriminalaca. Bili su strah i trepet, a od trgovine narkoticima imali su milione evra na raspolaganju. Pa im tako ni provoda nikad nije bilo dosta, a ovo je jedan od retkih zabeleženih.

Dok im trubači sviraju, Mile Luković Kum vadi pištolj, stavlja ga na sto, pa ga ubrzo vraća u futrolu.

Za ove zločine odgovarali su "zemunci", čiji je vođa, uz Legiju, bio Dušan Spasojević, i njegova desna ruka, Mile Luković Kum.

Oni su ubijeni kada su zapucali u pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice, koja je došla da ih uhapsi u jednoj kući u naselju Meljak kraj Beograda. Kada su Spasojević i Luković uperili oružje na specijalce, oni su uzvratili vatru i izrešetali ih.Poznato je da zemunci nikome nisu dozvoljavali da ih fotografiše, ili snima, pa se pretpostavlja da je neko od policijskih inspektora uspeo da sačuva ova video-zapis, snimljen šest meseci pre ubistva premijera Zorana Đinđića.

Podsetimo, po zvaničnoj verziji Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), nakon što je dobila obaveštenje da se odbegli "zemunci" skrivaju u jednoj vikendici u Meljaku, otišla je u to mesto i uočila dva muškarca kako izlaze iz kuće. Specijalci su ih upozorili nekoliko puta, ali su se oni oglušili o naredbu da se zaustave. Uočili su osobu koja je uperila automatsku pušku prema pripadnicima SAJ i tada je prvi ubijen Spasojević, a zatim je Luković pokušao da aktivira bombu, pa je izrešetan.

Takođe, navodilo se i da je Mile Luković Kum, pokušao da „batali“ kriminal, pa je otišao da živi na selo daleko od Beogradskog asfalta. Ipak, svojim drugovima je bio preko potreban pa su ga vratili „da završe započeto“.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR