Glas Javnosti

VUKAO MUŠKARCA VIŠE OD KILOMETAR U TAKOVSKOJ ULICI! Određen pritvor taksisti

Hronika
Autor: Glas javnosti

U samom centru Beograda u Takovskoj ulici u subotu, oko četiri sata ujutru, pronađeno je telo mlađeg muškarca. Prolazila su mnoga vozila, ali se niko nije zaustavio da vidi o čemu je reč. Sada je otkrivena pozadina celog slučaja.

Po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu osumnjičenom M. T. je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivičnog dela Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Dana 09.10.2021. godine oko 03.50 časova u ulici Takovska preko puta kućnog broja 3 u desnoj kolovoznoj traci u smeru ka Cvijićevoj ulici policijski službenici su zatekli NN muško lice, čija smrt je konstatovana od strane dežurnog lekara hitne pomoći koja je izašla na lice mesta.

 

Osumnjičenom je stavljeno na teret da je krivično delo izvršio na taj način što je dana 09.10.2021. godine upravljajući taksi vozilom i krećući se ulicom Kneza Miloša od Mostarske petlje ka Cvijićevoj ulici, kod kućnog broja 74 prešao preko NN muškog lica, starosti oko 60 godina, koje se najverovatnije, iz do sada nepoznatih i još neutvrđenih razloga, nalazio na kolovozu ulice, te je osumnjičeni ovo lice „vukao“ ispod vozila sve do ulice Takovska, gde je preko puta kućnog broja 3 NN lice ostalo da leži u desnoj kolovoznoj traci, dok je vozač nastavio kretanje vozilom i napustio lice mesta.

UKP Treće odeljenje PU za grad Beograd je, po nalogu tužilaštva, najpre uvidom u video zapise sa saobraćajnih kamera utvrdlo registarske oznake taksi vozila koje je učestvovalo u ovoj saobraćajnoj nezgodi, a potom i identitet vozača koji je upravao taksi vozilom, nakon čega su vozača lišili slobode, budući da mu je dežurni zamenik tužioca odredio zadržavanje.

Osumnjičeni M. T. je saslušan dana 11.10.2021. godine kojom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela, te je u odbrani izjavio da nije znao, niti je u toku vožnje primetio da je vozilom prešao preko tela oštećenog, niti da je „vukao“ oštećenog, iz kojih razloga i nije zaustavio svoje vozilo.

 Tužilaštvo će u toku postupka insistirati da policijski službenici preduzmu sve radnje kako bi se utvrdilo kako je i na kom mestu došlo do primarnog kontakta između tela oštećenog, sada pokojnog i taksi vozila, a zatim će u dokaznom postupku najpre pribaviti obdukcioni nalaz za preminulog iz koga će se utvrditi identitet NN lica i uzrok smrti, nakon čega će narediti saobraćajno tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se odigrala predmetna saobraćajna nezgoda. U daljem toku postupka biće ispitani svedoci događaja, dodatno pregledane kamere i pribavljeni svi video zapisi sa kamera, te će se prikupiti sva obaveštenja i drugi dokazi, nakon čega će tužilaštvo doneti odluku o daljem toku postupka.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR