Glas Javnosti

RUSKI PILOT KUZMIROV BRUTALNO LIKVIDIRAN U ŠPANIJI: Dobio 500.000 dolara da preda Ukrajini oklopni helikopter

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski pilot Maksim Kuzminov koji je prebegao u Ukrajinu sa oklopnim helikopterom Mi-8 ubijen je u Španiji!

Кuzminov (33) je pronađen sa višestrukim ranama od vatrenog oružja u garaži u primorskom gradu Viljahosa u blizini Benidorma.


Informaciju su preneli španski i ruski državni mediji.

Кuzminovu je navodno obećana nagrada od 500.000 dolara za prebeg sa ruskim vojnim helikopterom u Ukrajinu.


Pilot
 je u Rusiji osuđen kao izdajnik.

Kuzminov je izazvao senzaciju kad je u avgustu 2023. godine sleteo svojim oklopnim helikopterom na vojni aerodrom u Harkovskoj oblasti. Ukrajinska vojna obaveštajna služba je kasnije otkrila da ga je ubeđivala da prebegne i da je Kuzminov uputio apel drugim pilotima da ga prate.


- Кontaktirao sam predstavnike ukrajinske obaveštajne službe, objasnio svoju situaciju, na šta su mi ponudili ovakvu opciju: "Hajde, mi garantujemo vašu bezbednost, garantujemo nova dokumenta, garantujemo novčanu nadoknadu, nagradu" - rekao je tada Kuzminov za ukrajinske medije.


Britanski tabloid Sun, međutim, navodi da je tada rečeno da Kuzminov ima 28 godina, a da muškarac, koji je u nedelju pronađen mrtav u Španiji, navodno ima 33 godine.


Ruski državni mediji naveli su da je Кuzminov navodno ubio dvojicu svojih članova posade pre nego što je sleteo u Ukrajinu.

Кuzminov je po dolasku u Ukrajinu optužio Putina za genocid zbog "brutalnog ubijanja" Ukrajinaca i Rusa u neželjenom ratu.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR