Glas Javnosti

PALESTINKA ČEKA POROĐAJ U PROPALOM ŠATORU: "Hladnoća je nemilosrdna, a strah za bezbednost raste"

Svet
Autor: Glas javnosti

Enas Varš Aga, majka četvoro dece, suočava se sa zastrašujućim izazovom da dočeka svoje peto dete koje treba da rodi za oko dve nedelje

Enas Varš Aga, majka četvoro dece, suočava se sa zastrašujućim izazovom da dočeka svoje peto dete koje treba da rodi za oko dve nedelje, u izuzetno teškim uslovima od početka izraelske agresije na pojas Gaze 7. oktobra prošle godine.


Enas, čiju je kuću uništila izraelska vojska u Beit Lahiji, u severnom Pojasu Gaze, živi u šatoru unutar škole i teško hoda, kao i da pati od visokog krvnog pritiska i dijabetesa izazvanog trudnoćom, pored drugih zdravstvenih problema.

"Hladnoća je nemilosrdna, a strah za bezbednost moje četvoro dece svakim danom raste“, rekla je Enas.

„Zbunjena sam i ne znam kako da ih zaštitim od hladnoće, a dolazak mog petog deteta je, opet, posebna priča.


Borba za vatru

Otac, koji pokušava da zapali malu vatru u šatoru da bi zagrejao decu, kaže: „Kiša dolazi u naš šator, a mi se borimo da zapalimo vatru da ih zagrejemo.

Palestinska porodica živi u teškim uslovima zbog nedostatka stambenog prostora, nezaposlenosti, nedostatka osnovnih potrepština i potreba prinove koju očekuju, što otežava poteškoće sa kojima se nose.


Izraelska vojska vodi razorni rat u Gazi od 7. oktobra, u kojem je do četvrtka ubijeno 27.840 i ranjeno 67.317, uglavnom dece i žena, prema palestinskim vlastima, i izazvao je ogromna razaranja i humanitarnu katastrofu bez presedana, prema Ujedinjenim Nacije.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR