Glas Javnosti

SLUČAJ KONAČNO PRED SUDOM: Doktor iz Sremske Mitrovice saslušan, određen mu pritvor

Hronika
Autor: Glas javnosti

M.M. lekar specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, koji je uhapšen zbog navoda da je izvršio akušersko nasilje usled čega je preminula jedna beba, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Sremskom Mitrovici.

M.M. lekar specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, koji je uhapšen zbog navoda da je izvršio akušersko nasilje usled čega je preminula jedna beba saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Sremskom Mitrovici.

Dana 20. januara 2024. Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici priveden je M.M., lekar specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, zbog krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi, jer postoje osnovi sumnje da je izvršio ovo krivično delo dana 12. januara 2024. godine u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.


Osumnjičeni je saslušan, nakon čega je mu je sud, po predlogu tužilaštva, odredio pritvor po čl. 211 stav 1, tačke 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku — zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svedoke, opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici nastavlja istragu u ovom predmetu, a javnost se obaveštavati o svim radnjama koje preduzme.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, lekar specijalista nije priznao delo za koje se optužuje, dok je saslušanje trajalo kratko. Rekao je da je radio u skladu sa procedurama, dok izvor navodi da je delovao neuverljivo.

„Bio je uzrujan, uznemiren zbog svega, ali nije delovalo uverljivo to što je govorio.



Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR