Glas Javnosti

PLANIRANO UBISTVO LUKE BOJOVIĆA: Bosanac uhapšen na aerodromu sa lažnim dokumentima bio angažovan za likvidaciju!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na beogradskom aerodromu uhapšen je državljanin Bosne i Hercegovine M. D. (47) koji se sumnjiči da je na ulasku u Srbiju imao falsifikovana dokumenta.

Operativna saznanja bezbednosnih službi, muškarac je bio unajmljen za likvidaciju Luke Bojovića!

Njega je jedna kriminalna grupa u Beogradu angažovala za likvidaciju Luke Bojovića, koji je u Španiji bio osuđen zbog organizovanog kriminala, a od 30. novembra prošle godine je u Srbiji.

Uhapšeni bosanski državljanin je takođe imao i štek stan u Beogradu.

Srpska policija je nakon što je shvatila da bosanski državljanin ima lažna dokumenta uradila i dodatne provere putem Interpola i utvrđeno je da se radi o osuđenom licu koga matična država potražuje, radi izdržavanja kazne zatvora.


Damir Mehić zvani Bibi, koji je osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva u Tuzli, uhvaćen je na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, u trenutku kada je sa falsifikovanim dokumentima pokušao da uđe u našu zemlju.

Kako se saznaje, on je pokazao falsifikovani pasoš i u zemlju je pokušao da uđe koristeći tuđe ime. Srpska policija ga je identifikovala i odmah uhapsila.

Za Mehićem je ranije raspisana poternica, pošto se već duže vreme nalazi u bekstvu, tačnije od 2020. godine.

Prethodno je Kantonalni sud u Tuzli Mehiću izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i pet meseci za ubistvo koje je počinjeno 2013. godine u Tuzli. Ubistvo je bilo epilog krvavog obračuna između dve kriminalne grupe.


Luka Bojović

Krvavi obračun iz 2013. godine dogodio se u samom centru Tuzle, a smrtno je stradala jedna osoba, dok je nekoliko povređeno. Ispred ugostiteljskog objekta "Sagittarius" 22. juna 2013. godine ubijen je Emir Džinić, a povređeni su Denis Rahmanović i braća Amir i Nail Hodžić.

Kao osumnjičeni po optužnici Tužilaštva TK su navedeni Damir Mehić zvani Bibi, Amir Lisičić, Amir Mehić, Denis Rahmanović i Mersed Mehanović.

Damir Mehić je od tada bio u bekstvu sve do januara 2018. godine. Nakon krvavog obračuna Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova TK za njim je raspisalo poternicu po kojoj je i uhapšen na Jahorini.

Glas javnosti/B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR