Glas Javnosti

NAPAO DEVOJKU U LIFTU U NIŠU: Silovatelju iz Aleksinca određen pritvor

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osumnjičenom S.J. (32) određen je pritvor do 30 dana.

Nepravnosnažnim rešenjem Viđeg suda u Nišu osumnjičenom S.J. (32) određen je pritvor zbog silovanja. Po ovom rešenju pritvor može trajati najduže 30 dana.

"Postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni ukoliko bi se našao na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo. Način izvršenja i težina posledica krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka", saopštio je Viši sud.


S.J. je uhapšen jer je 11. februara u liftu jedne zgrade u centru Niša silovao dvadesetčetvorogodišnju devojku.

Podsetimo,osumnjičeni S.J.iz Aleksinca saslušan je juče popodne u Višem javnom tužilaštvu koje je protiv njega donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog krivičnog dela silovanje.

- Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Nakon saslušanja viši javni tužilac je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Nišu podneo predlog za određivanje pritvora kako osumnjičeni ne bi ometao postupak uticajem na svedoke, da u kratkom vremenskom periodu ne bi ponovio krivično delo i jer se osumnjičenom na teret stavlja izvršenje krivičnog dela za koje je propisna kazna zatvora preko deset godina a način izvršenja i težina posledia krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - saopštilo je danas niško VJT.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR