Glas Javnosti

REŠILI PROBLEM DIVLJIH DEPONIJA? LANSIRANJE SMEĆA U SVEMIR - reciklaža na leskovački način

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dosetljivi Leskovčani “gerilci” pronašli neobično “rešenje” za divlje deponije i na šaljiv način ukazali na ozbiljan problem grada.

Leskovčani, ako vam se učinilo da ste videli neku čudnu svetlost noćas, ne brinite, to je raketa za reciklažu sletela u Leskovac i obilazi deponije u gradu i okolini, a zadržaće se par dana na raskrsnici ulica Stepe Stepanovića i Babičkog Odreda, gde je nekada postojala kanta, a danas viri samo nebezbedna metalna šipka iz betona.

Ovako iz neformalnog udruženja “Urbana Gerila Leskovac” zapravo obaveštavaju svoje sugrađane da ne budu zapanjeni kada vide u prolazu minijaturni “apolo” nasred ulice. Cilj je da ukaže na veliki problem divljih deponija po gradu, ali i na našu nekulturu i nemarnost.


“Svemirski program LE-APOLO u saradnji sa Urbanom Gerilom iz Leskovca je konstruisao raketu u cilju prikupljanja i odvoženja otpada u svemir gde se na određenoj udaljenosti raspadne i sagori bez da utiče na kvalitet vazduha koji dišemo. Ovaj eksperimentalni poduhvat možda izgleda kao iz naučnofantastičnog romana, ali ozbiljnost situacije zahteva nekonvencionalne pristupe rešenju problema.  Zamislite samo – umesto da se naši parkovi, ulice i prirodna okolina guše u otpadu, mi ćemo ga poslati i uništiti tamo gde ne smeta nikome, u svemir”, navode Gerilci.

Oni apeluju da sugrađani bacaju smeće u za to predviđena mesta, a gde ih nema, kažu, oni će ih napraviti.

Glas javnosti/Rešetka

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR