Glas Javnosti

KO JE ZAPRAVO POP KOJI JE POSTAO POZNAT NA MREŽAMA? Otac Rajko ima šestoro dece i omiljeni je u selu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Iako su ga mnogi prvi put zapazili sada, njemu ovo nije prvi put da se pojavljuje na društvenim mrežama

Otac Rajko Raič, sveštenik i veroučitelj u selu Zaklopača, opština Grocka, sinoć je postao hit društvenim mrežama. On se, naime, latio mikrofona, pa zapevao poznati hit "Joj Rado, joj Radmila".


Otac Rajko je ovaj hit čak i prekomponovao, pa je zapevao "Joj Miro popadija".

Iako su ga mnogi prvi put zapazili sada, njemu ovo nije prvi put da se pojavljuje na društvenim mrežama. On je onaj sveštenik koji je za vreme korone kadio selo sa traktora.

Badnje veče u vreme najvećeg talasa kovida proslavio je sa svojim meštanima, igrajući kolo oko crkve.


"Kažu, distanca. U redu. Raširimo ruke, metar sa jedne, metar sa druge strane. Raširiš ti, to su dva metra. Igramo kolo i poštujemo distancu, a poštujemo i našu najveću tradiciju. Jer, kakva je crkva i liturgija, bez kola i harmonike?", upitao je pop Rajko pre tri godine, a potom zaigrao oko crkve sa meštanima Zaklopače.

Omiljen je u svom selu, a i šire.

Uvek uz dozu humora i duha propoveda vrednosti jevanđelja. Tako je jednom prilikom rekao da je, dok je bio mlađi, navijao za Partizan, ali da je "kao pop to prevazišao".


"Zovu me Delije. Kažu, dođite oče, daćemo vam mi. Nema toga u Hristu. Nema Zvezdaša i Partizanovaca, nema podela. Pred Bogom smo svi jednaki. Navijajte za koga hoćete, glasajte za koga hoćete, al nemojmo da se delimo. Hajde da se ujedinjujemo", govorio je otac Rajko.

U ozbiljnim razgovorima na duhovne teme, isticao je da je najviše toga naučio od oca Justina Savinskog, uvek podsećajući vernike da je Bog ljubav i da u Hristu nema podela.


Pop Rajko je završio teološki fakultet. U Zaklopaču je došao 2018. Od tada je crkva uvek puna, jer je omiljen među vernicima. Ne libi se nijednog posla, pa se često može videti sa meštanima na traktoru ili na njivi, a sakuplja i voće i nosi u domove za nezbrinutu decu.

Rajko Raič je oženjen Mirom, i imaju šestoro dece.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR