Glas Javnosti

Direktorka darovala bubnjeve đacima da Ih udalji od "Svakodnevne muzike": Klinci oduševljeni, Prave Planove za Rok Bend

Društvo
Autor: Glas javnosti

Direktorka OŠ "Vožd Karađorđe" iz Aleksinca Maja Radoman Cvetičanin, kupila je đacima škole bubnjeve i naišla na opšte oduševljenje i podršku.

- Meni je srce puno, jer je ovo nova stepenica na putu razvoja kulturnih veština i osećaja savremene dece. Želimo da okupimo sve one koji vole muziku, pa i da pozovemo iskusne bubnjare, koji možda nemaju gde da vežbaju, da oni budu naši saradnici i mentori deci, što bi bilo korak bliže osnivanju rok benda - navodi direktorka. 

Dodaje da od instrumenata u školi imaju gitaru, klavijature, pa i razglas, te da im nedostaje bas gitara, i poneki duvački instument. 

- Suština je da okupimo decu oko jedne dobre ideje, da se upoznaju sa rokom, jer neki od njih nikad nisu bili na rok koncertu - navodi direktorka Maja Radoman Cvetičanin.

Ističe da su deca zadovoljna zbog bubnjeva i da su se već aktivirali.

- Neki naši đaci već sviraju neke instrumente, idu i u muzičku školu, pa su napravili i amblem za bend. Podršku nam daje i Centar za kulturu i umetnost Aleksinac, zatim Dragan Aranđelović Arči, osnivač jedno kultnog mesta za prodaju vinil ploča, nude saradnju sa iskusnim, afirmisanim bubnjarima iz poznatih niških rok bendova, koji bi preneli svoja znanja deci, pa legendarna rok novinarka Jadranka Janković... Jednom rečju, svi koji vole rok podržavaju nas u ovoj priči da sa nekih vrednosti koje smo skrajnuli sklonimo prašinu i da im vratimo sjaj, navodi direktorka za 24sedam. 

Govoreći o značaju vannastavnih aktivnosti za đake, direktorka navodi da su na poklon od Nemanje Stojadinovića, nastavnika muzičke škole dobili klarinet i harmoniku, jer njihova škola neguje i tradiciju.

- Imamo i klub folklora i tradicije, koji vodi mama naše bivše učenice evo već dve godine. Imamo i modni atelje koji vodi učiteljica, takođe, sa mamom našeg đaka. Vannastavne aktivnosti su nešto što daje životnost školi. Smatram da učenici do četvrtog razreda treba da razvijaju veštine, a da se onda obrazovanje od petog razreda naslanja na to. Imamo još neke planove koje ćemo korak po korak da realizujemo, da svi mogu da se uključe u naše radionice prema svojim interesovanjima, navodi direktorka OŠ "Vožd Karađorđe" iz Aleksinca.

Iako je njena ideja i njen potez naišao na opštu podršku i oduševljenje, ona smatra da nije uradila ništa spektakularno što ne bi možda i drugi direktori učinili, te dodaje da inicijativa među prosvetnim radnicima uvek ima i da kada je iskažu, naiđu na dobru saradnju okoline.

- Imam to zadovoljstvo da se u našu školu generacijama ulagalo i sada je došao trenutak da se bavimo kulturom. Bilo bi dobro da hrabrimo jedni druge, da se čuje za inicijative, da pričamo o pozitivnim stvarima koje se dešavaju u školama. Sve počiva na entuzijazmu, poručuje direktorka za 24sedam.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR