Glas Javnosti

VELJA NEVOLJA I PAJTOSI DELOVE TELA ŽRTVA VEZIVALI ZA BETONSKE BLOKOVE I BACALI U DUNAV? Ronioci danima pretražuju dno reke kod Ritopeka

Hronika
Autor: Glas javnosti

Prema najnovijim saznanjima iz istrage pripadnici kriminalnog klana Veljka Belivuka (35) poznatijeg kao Velja Nevolja komadali su leševe ubijenih u štek kući u Ritopeku, a zatim su delove tela vezivali za betonske blokove i bacali ih u Dunav.

Zbog toga ronioci Žandarmerije već danima pretražuju dno Dunava u potrazi za dokazima zločina, ali za sada nisu pronašli ništa. 

Potraga će se nastaviti i u narednim danima, piše Kurir.

Policija je došla do novih jezivih saznanja nakon što je nekolicina uhapšenih saradnika Velje Nevolje odlučila da progovori o brutalnim zločinima.

- Za sada su dvojica Veljinih najbližih saradnika do detalja opisali sve što znaju o ubistvima u štek kući u Ritopeku i na drugim lokacijama, ali su otkrili još mnogo detalja o zločinima kriminalne grupe. Još trojica njih su zainteresovani za saradnju sa tužiocem, ali svi moraju najpre da napišu sve što znaju, a tužilac će onda odlučiti kome će dati status svedoka saradnika – objašnjava neimenovani izvor iz istrage. 

Dvojica Veljinih saradnika, prema ovim navodima, otkrili su da su u kući u Ritopeku tela pojedinih žrtava raskomadana. Neki delovi tela su istopljeni u kiselini, a kosti su potom spaljivane i zakopavane u dvorištu dok su neki delovi leševa vezivani za betonske blokove i bacani u Dunav koji je u neposrednoj blizini kuće.

18 diskova sa policijskim informacijama

- Osim delova tela, prema tvrdnjama svedoka, bačeni su i neki važni dokazi koji bi teretili Belivukovu bandu. Na dnu reke tragamo i za oružjem kojim su počinjeni zločini - dodaje izvor iz istrage.

Podesetimo da je Velja Nevolja bio vođa Partizanove navijačke grupe "Principi" koju je koristio kao paravan za formiranje klasičnog mafijaškog klana.

Jedna od baza mu je bio i specijalni bunker na stadionu Partizana gde su navodno pronađene sprave i oruđa za mučenje, ali i 18 kompakt diskova na kojim su bili službeni podaci iz istrage ubistva pripadnika "kavačkog klana" Davorina Baltića koji je 1. januara 2018. likvidiran na Vračaru u Beogradu, navode beogredski mediji.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR