Glas Javnosti

UKP DOBIO DOZVOLU DA PROČEŠLJA TELEGRAM! Slede KAZNE za PREDATORE koji su delili PORNOGRAFIJU u grupi!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je saopštenje u kome se javnost informiše da je upravi kriminalističke policije dat nalog da istraže slučaj objave fotografija i snimaka žena na grupi u aplikaciji Telegram.

- Oni koji su te snimke i fotografije bez saglasnosti postavili biće predmet obrade, naći ćemo ih i kazniti - izjavio je Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, dodajući da će policija dati sve od sebe da se to skine sa mreže i da nađe te koji su to postavili.

Ovim povodom, tužilaštvo za visokotehnološki kriminal izdalo je nalog po kome se daje dozvola pripadnicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala da preduzmu sve mere i radnje u cilju otkrivanja krivičnog dela i rasvetljavanja činjenica i okolnosti vezanih za fotografije i video materijal koji se pojavio na grupama na aplikaciji Telegram. To podrazumeva da se pripadnici ove službe obrate i kompaniji "Telegram" za dostavu podataka, saopšteno je iz MUP-a.


Podsetićemo, nedavno je javnost Srbije uznemirila vest da na aplikaciji za dopisivanje "Telegram" postoji grupa koja okuplja 36.000 muškaraca sa Balkana koji dele eksplicitne fotografije, snimke, ali i adrese žena sa ovih prostora. Kako saznajemo, grupa funkcioniše tako što se član predstavi odakle je, nakon čega se sa njim podele fotografije, kontakti, pa čak i adrese, devojaka koja žive u njegovom okreuženju.

Policija takođe poziva žrtve, članove njihovih porodica i sve one koji imaju saznanja o ovome da se jave i da pomognu policiji da bude brža i efikasnija.

Foto: Glas javnosti/ Ilustracija

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR