Glas Javnosti

UBISTVO SRPKINJE U MINHENU koje je uznemirilo region DOBIJA SUDSKI EPILOG: Ubica MIRE KOSTOV uhapšena na GRANICI!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ubica Mire Kostov (66) iz Minhena, star 56 godina, poreklom iz Bosne, uhapšen je na srpskoj granici, čime bi ovaj slučaj mogao brzo da dobije sudski epilog nakon osam meseci od kada ubistvo izvršeno.

Mira Kostov je ubijena nekoliko dana pre katoličkog Božića 2020. godine, a njeno telo pronađeno je u stanu u lokvi krvi, u kom je živela u Minhenu. Pregledom lica mesta policajci su nesumnjivo utvrdili da je reč o zločinu, to jest da je neko najverovatnije u njenu kuću ušao kroz prozor i ubio je.

Osam meseci nemački istražitelji su pokušali da odgonetnu ovaj zločin, da bi u februaru raspisali poternicu za osumnjičenim.

Prema poslednjim informacijama koje je saopštila nemačka policija, Kostov je ubijena nepoznatim predmetom, a DNK tragovi koji su oduzeti na licu mesta, za koje policija u početku nije znala kome pripadaju, posebno imajući u vidu da je Kostov primala veliki broj podstanara sa prostora bivše Jugoslavije, rasvetlili su još jedan zločin koji je počinjen u Hrvatskoj pre 15 godina!

Ispostavilo se da je osumnjičeni za ubistvo Kostov zapravo rođak jednog od njenih podstanara.

- Postoje dve karakteristike ovog ubistva, jedna je pohlepa, a druga prikrivanje drugog zločina - rekla je glavna državna tužiteljka Ani Liding, podsećajući da je osumnjičeni detaljno pretražio kuću ubijene žene, tragajući najverovatnije za dragocenostima.

Utvrđeno je i da je osumnjičeni napustio Nemačku dan nakon zločina i da je otputovao u Bosnu i Hercegovinu. Uhvaćen je kada je pokušao da uđe u Srbiju, na granici, a zatim je isporučen nemačkim državnim organima.

U petak je izveden pred sudiju, ali se branio ćutanjem i odbijao da da bilo kakve izjave u vezi sa optužbama koje mu se stavljaju na teren.

Zločin u kom je ubijena Kostov, inače nemačka državljanka srpskog porekla iz Rakite kod Babušnice, zadao je velike probleme tamošnjim istražiteljima, a na hapšenju begunca sarađivali su sa policijama Srbije, BiH, Austrije…

Pregledani su snimci sa okolnih nadzornih kamera, kao i oni sa autobuskih stanica. Nemačka policija u Minhenu oformila je specijalni tim policajaca kodnog imena „Mira“ koji je radio na ovom slučaju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP