Glas Javnosti

TUŽILAŠTVO POTVRDILO! SLUČAJ ‘ŠTAJNFELD - LEČIĆ’ I DALJE U PREDISTRAŽNOJ FAZI: Glumac još NIJE OSUMNJIČEN, proveravaju se navodi

Hronika
Autor: Glas javnosti

Postupak po optužbi glumice Danijele Štajnfeld, koja tvrdi da ju je 2012. godine silovao stariji kolega poznati glumac Branislav Lečić i dalje je u predistražnoj fazi, a bez krivične prijave.

- Još uvek su u toku provere navoda Danijele Štanjfeld i Branislava Lečića - rekla je danas portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević.

I Štajnfeld i Lečić su tokom prošlog meseca ispitani u policiji povodom tvrdnji glumice da ju je Lečić silovao 2012. godine, a sada su u toku provere tvrdnji koje su tada izneli.

Ovo znači da je i dalje u toku predistražni postupak i da Lečić i dalje nije osumnjičeni, kao što ni Štanjfeldova i dalje nema status oštećene.

Lečić je dao je izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld, a iste večeri je na društvenim mrežama objavio i da je "prošao poligraf", iako to za istragu nema veliki značaj, jer poligraf nije dokazno sredstvo.

Zatišje u ovom slučaju, trajalo je do pred kraj prošle sedmice kada je "Nedeljnik" objavio ispovest nekadašnje glumice Merime Isaković u kojoj je iznela tvrdnje da je Lečić 1978. godine seksualno uznemiravao, u vreme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Detalji ispovesti Isakovićeve, koja se u međuvremenu odselila u Australiju i radi kao psihijatar, izazvala je veliku pažnju javnosti, jer bi, ukoliko dođe do postupka, mogla da posluži kao svedočenje u prilog tvrdnjama Štajnfeldove.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP