Glas Javnosti

Sveštenik iz Svilajnca dobio ZABRANU PRILASKA: Policija ga pustila iz pritvora, presuda još nije doneta!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sveštenik P. P. iz Kušiljeva kod Svilajnca, koji je uhapšen zbog sumnje da je polno uznemiravao devojčicu (14) danas je pušten iz pritvora. Njemu je određena mera zabrane prilaska devojici, kao i posećivanju određenih mesta.

Njemu je određena zabrana prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem ili posećivanje određenih mesta, u skladu sa članom 197 Zakona o krivičnom postupku - rečeno je iz Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Despotovcu.

Prema tom članu, kako se navodi u Zakonu, ako postoje okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni mogao da ometa postupak uticanjem na oštećenog, svedoke, saučesnike ili prikrivače ili bi mogao da ponovi krivično delo, dovrši pokušano delo ili učiniti krivično delo kojim preti, sud može da zabrani okrivljenom prilaženje, sastajanje ili komuniciranje sa određenim licem ili zabrani posećivanje određenih mesta.

Uz meru iz stava 1. ovog člana, sud može okrivljenom da naloži da se povremeno javlja policiji, povereniku iz organa državne uprave nadležnog za izvršenje krivičnih sankcija ili drugom državnom organu određenom zakonom, piše Telegraf.

- Pored toga, u toku su određene dokazne radnje, gde će se posle toga doneti javnotužilačka odluka po ovoj krivičnopravnoj stvari - navode iz OJT u Despotovcu.

 Podsetimo, sveštenik je uhapšen 8. aprila, po prijavi devojčice koja je u policiju došla u pratnji brata. Osumnjičenom P. P. određen je tada pritvor do 30 dana.

Kako je ranije rečeno iz Policijske uprave Jagodina, sumnja se da je on neprimereno dodirivao maloletnu devojčicu.

Mediji su preneli da je P. P. to uradio dok je bio u porodičnoj kući devojčice, kada je došao da sveti vodicu.las

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR