Glas Javnosti

STRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE U BAČKOM JARKU: Osnovci TERALI DEČAKA sa posebnim potrebama DA IH ORALNO ZADOVOLJAVA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Jezivo seksualno zlostavljanje dečaka sa posebnim potrebama dogodilo se prošle nedelje u školi u Bačkom Jarku. Dva dečaka osmog razreda terala su učenika sedmog razreda da ih oralno zadovolji.

Nasilne scene sa seksualnom konotacijom su snimali i slali svima u školi i svojim prijateljima.

Ovo zlostavljanje koje se dogodilo prošlog utorka okarakterisano je kao slučaj nasilja trećeg nivoa.

MUP je odmah sutradan 19.maja podigao dve krivične protiv roditelja dečaka. Škola je odmah organizovala psihološku podršku žrtvi- dečaku i organizovana je u Domu zdravlja u Novom Sadu.

Kako se saznaje, roditelji svih đaka u školi su dobili informacije o kažnjavanju daljeg distribuiranja snimaka, piše Blic. 

 

Oglasila se i Humanitarna organizacija za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom "Srbija velikog srca". Na svojoj fejsbuk stranici napisali su da su svest, savest i moral su na ispitu.

- Ne samo počinilaca, već i čitavog društva, svih nas. Ovo je samo jedan od dokaza da nismo dorasli roditeljstvu, odgovornom odnosu prema drugima i životu sa njima. Napad na bilo koje biće koje nije u stanju da proceni opasnost, da se odbrani i sačuva sopstveni život, zdravlje i dostojanstvo, smatramo najnižim oblikom postojanja čoveka - rekla je Jelena Marković, predsednica Humanitarne organizacije "Srbija velikog srca".

Marković je dodala da ovo ne sme da se ponovi i da ne smemo da odgajamo ovakvu decu.

- S obzirom da je dete u školi bilo izloženo najgnusnijem nasilju, očekujemo da celokupno društvo reaguje. To je jedini način da sačuvamo čast. Ovo je sramno, ponižavajuće i nedopustivo jer ostavlja mogućnost da se ponovo dogodi bilo kom detetu. Zahtevamo da institucije postupe u skladu sa zakonima, da počinioci, njihovi negovatelji i osobe koje nisu sprečile događaj budu kažnjene, a žrtvi i porodici bude obezbeđena stručna, blagovremena, konkretna i dugotrajna pomoć - kaže Marković.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR