Glas Javnosti

ŠKALJARAC SA TALENTOM ZA IZBEGAVANJE METAKA: Opširni dosije Miloša Nilovića Runje!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Srpska javnost nedavno se podestila Miloša Nilovića, zvanog Runjo. Označen kao pripadnik „Škaljaraca“ Runjo je uhapšen u akciji policije na Jahorini, kada je uhvaćena grupa među kojima su se nalazili državljani Crne Gore. Međutim ovo nije njegovo prvo hapšenje u Srbiji. Pored hapšenja ovaj Škaljarac poznat nam je i po tome što su „protivnici“ par puta BEZUSPEŠNO pokušali da ga likvidiraju.

Naime, Nilović, za čije je ime šira srpska javnost prvi put čula 1. juna 2017. godine, kada je uhapšen sa još devet osoba u velikoj akciji srpske policije u poznatom prestoničkom restoranu “Durmitor” na Novom Beogradu, dosad je čak dva puta izbegao metak.

U “Durmitoru” su pronađena dva pištolja, a pomenuta grupa muškaraca, u kojoj je bio i Nilović, dovodila se u vezu sa ozloglašenim “škaljarskim klanom” iz Kotora, koji se sumnjiči za brojna krivična dela, među kojima su ubistva i dilovanje droge.

Samo godinu dana kasnije, 1. decembra 2018. godine Nilović se ponovo našao u žiži javnosti, kada je izbegao metak u kafiću na Zvezdari. Kobnog dana, Nilović je sedeo za stolom sa vlasnikom “Havane” Vladimirom Popovićem zvanim Pop, kada su nepoznati upali u lokal. Dvojica maskiranih ubica izrešetale su tog dana vlasnika “Havane”, dok je Nilović uspeo da se spase tako što se sakrio iza šanka kafića.

Inače, Nilović, koji je u više navrata označavan i kao bliski saradnik Filipa Koraća, koji je dovođen u vezu sa “škaljarskim klanom” i koji je označen kao desna ruka Luke Bojovića u Srbiji, na meti napadača našao se i maja ove godine.

On se u fokusu javnosti našao 12. maja, kada je crnogorski državljanin M. M. (33), maskiran i sa automoaskim oružjem “uzi” upao u baštu lokala “Le petit bistro” na Vračaru, očigledno tražeći nekog. Napadač je u lokalu proveo nekoliko sekundi i razgledao, da bi potom izašao, najverovatnije zbog toga što nije uspeo da nađe osobu koju je tražio.

Ubrzo je u medijima procureo video-snimak napada, na kome se vidi i kako mladići s jednog stola u trenutku upada M. M. beže iza šanka. Među njima je bio i Nilović, za koga se pretpostavlja da je bio meta napada.

Nilović je za medije potvrdio da je kobnog dana bio u lokalu i da je pobegao prilikom upala osumnjičenog.

“Kako se na snimku vidi tako je i bilo, trajalo je dve sekunde i to je to. Sedeli, ušla kamikaza i izašla. Niti smo šta videli, sedeli smo najnormalnije. U šoku smo, pijemo tablete, razmišljamo više da idemo iz

Srbije“, kaže i dodaje da je u kafiću „Le Petit Bistro“ na Vračaru bio sa svojim kumom žandarmom Vojislavom Kostićem”, rekao je Nilović, oštro demantovajući navode da je pripadnik “škaljarskog klana”.

Deportovan iz Crne Gore, u Srbiji slobodan

Pre hapšenja u “Durmitoru”, Nilovićevo ime se pominjalo i u crnogorskim medijima, odakle je rodom. On je 2016. godine priveden na informativni razgovor u Budvi, nakon kog mu je “boravak otkazan”, odnosno deportovan je i od tada više ne može ući u Crnu Goru.

Inače, Nilović, protiv koga se u Srbiji vodio postupak pred Višim sudom u Beogradu zbog hapšenja u “Durmitoru”, oslobođen je krajem jula ove godine za nedozvoljeno posedovanje oružja zaplenjenog tog dana u poznatom beogradskom restoranu. Istom presudom, za nedozvoljeno posedovanje oružja osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest meseci Mitar Muratović, koji je tada takođe priveden.

Zastupao ga Miša Ognjanović

Advokat Dragoslav Miša Ognjanović, koji je ubijen 28. jula oko 20.30 sati ispred zgrade na Novom Beogradu, tokom karijere zastupao je i nedavno privedenog Miloša Nilovića. Ognjanović je Nilovića zastupao upravo u postupku koji se protiv njega vodio zbog oružja pronađenog u policijskoj akciji u restoranu “Durmitor”.

(Glas javnosti/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR