Glas Javnosti

SASLUŠAN MOMAK SA KOJIM JE BILA 13-OGODIŠNJA DEVOJČICA: Optužen za krivično delo obljuba nad detetom, BRANIO SE ĆUTANJEM!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Trinaestogodišnja devojčica iz Kragujevca za kojom se tragalo 16 dana pronađena je kod dečka (18) u Kragujevcu. On je uhapšen, a potom saslušan. Na saslušanju mladić se branio ćutanjem.

Osamnaestogodišnji E. M. saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad detetom.

 On je od 20. marta bio sa trinaestogodišnjom A. M., koja je nestala iz Prihvatilišta koje se nalazi u sklopu Centra za razvoj usluga socijalne zaštite "Kneginja Ljubica" u Kragujevcu.

- E. M. je priveden na saslušanje oko 12.00 sati. Branio se ćutanjem. On ima nepunih 19 godina i vodi se kao mlađe punoletno lice. Tužilaštvo je tražilo do 30 dana pritvora, a na sudu je da donese konačnu odluku - kaže za "Telegraf" viši javni tužilac u Kragujevcu Dejan Veljković.

 

Podsećamo, A. M. je na zahtev roditelja, bila smeštena u Prihvatilište, kako ne bi komunicirala sa mladićem koji joj je, prema rečima oca, upućivao pretnje.

Dom je napustila samovoljno, a za njom se tragalo 16 dana. Ona je, odlukom Centra za socijalni rad, do daljeg smeštena u Sigurnu kuću.

- Pronađena je u Kragujevcu, nije mi precizirano gde. Ona je dobro, bio sam u Centru za socijalni rad da je vidim. Malo smo popričali, nije rekla ništa o razlogu svog odlaska iz Prihvatilišta. Ne znam gde je bila sve ovo vreme. Ne zna se da li će se vratiti u prihvatilište ili kući, radimo na tome - rekao je otac devočjčice.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR